Vize krizi Hollanda'yı da etkiledi: Polis, pasaportları büyüteçle inceliyor

Vize krizi Hollanda'yı da etkiledi: Polis, pasaportları büyüteçle inceliyor

Türkiye, Schengen vizesi kriziyle karşı karşıya. Vatandaşların vize alırken karşılaştığı ret oranı kriz yaratacak boyuta ulaştı. Yaşanan zorluklara bir yenisi de Hollanda'dan geldi. Türkiye'den Hollanda'ya giden yolcuların pasaportlarına Hollanda polisinin büyüteçle dakikalarca baktığı ortaya çıktı.

Son günlerde başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi için başvuran kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Öte yandan vatandaşların Schengen vizesi başvurularındaki ret oranlarında da ciddi bir artış mevcut.

10Haber’den Caner Polat'ın haberine göre, CHP’nin 10 yıl boyunca Hollanda temsilciliğini yapan Bülent Çoban'ın anlattıkları tartışmalar sonrası Schengen bölgesinde Türkiye pasaportlulara ilişkin uygulamalara yeni bir boyut getirdi.

'ÜÇÜNCÜ SINIF ÜLKEDEN GELEN BİR VATANDAŞ GİBİ'

Çoban, ikinci tur seçimleri için oyunu kullandıktan sonra Türkiye’ye geldiğini ve 2 Haziran’da Hollanda’ya geri döndüğünü söyledi. Türkiye’den gelen uçaktakilere uygulanan güvenlik prosedürlerinin her zamankinden farklı olduğunu vurgulayan Çoban, “Kendimi üçüncü sınıf ülkeden gelen bir vatandaş gibi hissettim” dedi.

PASAPORTLAR BÜYÜTEÇLE DAKİKALARCA KONTROL EDİLDİ

Çoban, uçak Amsterdam’da bulunan Schiphol Havalimanı’na indiğinde yolcuların pasaport kontrolüne giderken bir koridordan geçtiğini ve bu koridorda normalde herhangi bir inceleme olmadığını anlattı. Ancak bu kez koridorun her iki tarafına yarım metre arayla üçer Hollanda polisinin sıralandığını belirten Çoban, gelen yolcuların pasaportlarının büyüteçle dakikalarca kontrol edildiğini söyledi.

30 yıldır çifte vatandaş olan Çoban, polisin aynı prosedürü diğer ülkelerden gelen uçaklar için uygulamadığını belirtti. Çoban, “Bu çok onur kırıcı ve üzücü bir görüntüydü. Ne yazık ki sahte pasaport gibi şeylerden şüpheleniyorlar. Ben 30 yıldır böyle bir davranış görmedim” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN