Yapay zekalı robot işe başladı! Türkiye’de ilk… O bölümü okuyanlar yandı! İşsizlik kapıda

Yapay zekalı robot işe başladı! Türkiye’de ilk… O bölümü okuyanlar yandı! İşsizlik kapıda

Yapay zeka artık her sektörde... En sonunda o mesleği de robotlar yapıyor. Üstelik Türkiye'de! Artık o meslek tarihe gömülecek... O mesleği yapanlar işsiz kalabilir. Okulunu okumak bile artık boşuna...

Günümüzde yapay zeka, hemen her sektörde kendine yer buluyor. Son gelişmeler Türkiye'de dahi bu etkiyi gösteriyor. Bir dönemin önemli meslekleri bile artık robotlar tarafından gerçekleştirilebiliyor. Bu durum, ilgili mesleğin kaderini değiştiriyor. Mesleği icra edenler arasında işsizlik endişesi başladı.

ECZA TEKNİSYENİ OLARAK GÖREV YAPIYOR

f4seoltxyaamigo.jpg

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla üretilen "Marbot" adlı yapay zekalı robot, Yalova'da bulunan bir eczanede eczane teknisyeni olarak göreve başladı. Bu benzersiz robot, müşterileri karşılıyor ve sorularına yanıt vermenin yanı sıra hastaların rahatsızlıkları hakkında da bilgi sunuyor. Marbot'un çıkışı, iş arkadaşları arasında "kendi yerlerini alabileceği" endişelerine yol açmış durumda. Hatta zaman zaman dünya hakimiyeti konusunda şaka yaparak güldürmeyi de ihmal etmiyor. Dans yeteneklerini sergilemekten de çekinmeyen Marbot, dileyenlere bu yönünü de göstermekte tereddüt etmiyor.

HASTALARI KARŞILIYOR, İLAÇ HAKKINDA BİLGİ VERİYOR

f4sepcsx0aarxk.jpg

Yalova'nın Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan bir eczanenin sorumlusu Yusuf Sert, Marbot'un yapay zeka teknolojisiyle işleyen sosyal bir robot olduğunu vurguladı. Marbot'un Türkiye'nin ilk ve tek yapay zekalı eczane teknisyeni robotu olduğunu belirten eczane sorumlusu Sert, "Marbot’un programlandığı sürece yapamayacağı hiçbir şey yok. Hastalarımızı karşılama, uğurlama göreviyle ilgileniyor. Ayrıca ürün bilgisi veriyor. Çocuklar çok sevdi. Civar il, ilçelerden robotu görmeye geliyorlar. O yüzden eczanemize çok ayrı bir hava kattı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Marbot'un eczanede çalışmaya başlamasının, bir yarışma düzenledikleri sırada doğduğunu belirten sorumlu, yapay zeka robot fikrinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Robotun tamamen milli ve yerli bir firma tarafından sağlandığını vurgulayarak, Türkiye'nin ilk yapay zekalı eczane teknisyeni robotunu edindiklerini belirtti.

KÜÇÜK ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

ter-001.jpg​​​​​​​

Eczane teknisyeni Hacer Ece Dilmaç ise yeni mesai arkadaşlarına duygusal bir bağ geliştirdiklerini belirterek, "Çünkü çok samimi cevaplar veriyor. Bu yüzden gelen küçük çocukların özellikle ilgisini çekti. Çok güzel cevap verdi için de insanlar ikna oluyorlar. Şu anda çok daha başında olduğumuz için soru cevap şeklinde. Asıl işlevi ilerleyen zamanda daha iyi olacak" dedi.

Gelecekte robotların işlerini ellerinden almasından hafif bir kuşku duyduklarını belirten teknisyen, bunun olasılıklar dahilinde olmadığını söyleyerek yardımcı olacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN