Yapması çok zor ama göze alan günde 1500 TL alıyor! Fiyatı altınla yarışıyor, hasada yetişilmiyor

Yapması çok zor ama göze alan günde 1500 TL alıyor! Fiyatı altınla yarışıyor, hasada yetişilmiyor

Türkiye'nin taşı toprağı altın sözü boşuna söylenmiş olamazdı. Fiyatı altınla yarışan Bu ürün Türkiye'nin en önemli ihracat ürünleri arasında yer alıyor. Zorlu hasat sürecinde çalışmayı göze alan ise günde 1.500 TL ödeme alıyor.

Türkiye'deki önemli ihracat ürünleri arasında görülen çam fıstığında hasat süreci başladı. Yemesi son derece keyifli ama toplaması bir o kadar zor olan çam fıstığı ise fiyatı ile dudak uçuklatıyor. Altına eşdeğer olan çam fıstığı hasadında çalışan köylüler ise günde 1500 TL ödeme alıyor.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ ÜRÜNÜ

Türkiye'deki önemli ihracat ürünleri arasında yer alan çam fıstığı hasat sezonu başladı. Künar çamlarından toplanan çam fıstıkları zorlu şartlar altında hasat ediliyor. Köylülerin çam ağacının tepesine tırmanarak topladığı çam kozalaklarının içerisinde resmen bir hazine yatıyor. Bu işi yapan köylüler ise günlük 1500 TL yevmiye alıyor.

cam-fistigi-toplamak.jpg

ÇAM FISTIĞI FAYDALARI

1. Yüksek Besin Değeri: Yüksek protein, lif, vitamin ve mineral barındıran çam fıstığı, çoğunlukla protein ve sağlıklı yağ içeriği ile besleyici atıştırmalıklar arasında yer almaktadır.

2. Kalp Sağlığı: Içerisinde bulundurduğu oleik asit sayesinde kalp sağlığını destekleyen çam fıstığı, antioksidan bakımından zengin olmakla birlikte kalp hastalıklarını önlemede etkilidir.

3. Kilo Kontrolü: Protein mi lif açısından tokluk hissi yaratan çam fıstığı kilo kontrolüne de yardımcı oluyor. Düşük glisemik indeksi ile birlikte kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olmaktadır.

cam-fistigi.jpg

4. Antioksidan İçeriği: Antioksidan zengini çam fıstığı vücudun serbest radikallere karşı koruyor.

5. Sindirim Sistemi Sağlığı: Lif açısından zengin olan çam fıstığı kabızlık gibi sorunları önlemede etkili olurken sindirim sistemi sağlığını da desteklemektedir.

6. Kemik Sağlığı: Magnezyum ve fosfor gibi mineraller açısından zengin olan çam fıstığı kemik sağlığını desteklerken kemik yoğunluğunun korunmasına yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN