Yarın okullar tatil mi oluyor? Öğretmenler iş bırakma kararı almıştı: Veliler ve öğrencilerin kafası karıştı

Yarın okullar tatil mi oluyor? Öğretmenler iş bırakma kararı almıştı: Veliler ve öğrencilerin kafası karıştı

Yarın okullar tatil mi olacak? Öğretmenler iş bırakma kararı almıştı! Veliler ve öğrencilerin kafası karıştı...

Eyüpsultan'da yaşanan özel bir lise müdürünün öldürülmesi, eğitim camiasında derin endişe ve güvenlik kaygılarına neden oldu. Türk Eğitim-Sen'in duyurusuna göre, bu olayın ardından öğretmenler 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde derslere girmeme eylemi yapacaklar. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILACAK

Öğretmenlerin güvenli bir çalışma ortamı talebi ve velilerin çocuklarının güvenliği endişesi, eğitim alanındaki şiddetin artmasıyla daha da belirgin hale geldi. Türk Eğitim-Sen'in açıklamasına göre, 9 Mayıs'ta öğretmenler sadece ilk dersi işleyecek ve siyah kıyafetler giyerek tepkilerini gösterecekler. Büyük eylem ise 10 Mayıs Cuma günü yapılacak. Türkiye genelindeki öğretmenler, bu tarihte tam gün boyunca ders işlemeyerek eğitim faaliyetlerini durduracaklar.

İstanbul'da vahşet: Öğrenci okul müdürünü vurdu! -

OLAYIN DETAYLARI

Olayın kökeni, Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisede yaşanan bir anlaşmazlık sonucu ortaya çıktı. Okuldan atılma sürecindeki bir anlaşmazlık, yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla saldırmasına yol açtı. Oktugan, saldırı sonucunda ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından kaçan şüpheli öğrenci, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN