Yavaş ABB'nin 5 yıllık raporunu paylaştı

Yavaş ABB'nin 5 yıllık raporunu paylaştı

Türkiye'nin odaklandığı yerel seçimlere 26 gün kaldı. Belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. ABB Başkanı Yavaş, belediyeye ait 5 yıllık raporu paylaşarak "Türkiye’de bir ilk… Şimdi de Belediyemizin 2019-2024 yılları arası 5 yıllık Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu açıklıyoruz" dedi.

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Siyasi partiler ve belediye başkan adayları çalışmalarını hızlandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Belediyenin beş yıllık 'Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu sosyal medya hesabından duyurdu. Yavaş, borçların gerilediğini gösteren bir tablo paylaştı.

BORÇLARDA DOLAR BAZINDA GERİLEME

Rapora göre 5 yılda ABB, ASKİ ve EGO'nun borçları TL bazında 3 milyon artarken dolar bazında ise 2 milyon 427 binden 568 bine geriledi.

Sosyal medyadan duyuru paylaşan Yavaş, "Temiz ve şeffaf siyaset için mal varlığımı kamuoyuna açıklamıştım. Türkiye’de bir ilk… Şimdi de Belediyemizin 2019-2024 yılları arası 5 yıllık Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu açıklıyoruz. Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZDE BİR İLKTİR'

ABB'nin internet sayfasında yayımlanan raporda Ankaralı vatandaşlara seslenen Yavaş, şunları ifade etti:

"Bu amaçla Belediyeyi nasıl devir aldık, beş yılda nereye getirdik ve seçimlere hangi koşullarda giriyoruz bütün rakiplerimiz görsün diye şeffaf yönetim anlayışımızın gereği olarak Seçim Öncesi Mali Rapor hazırlayarak sizlerin takdirine sunuyoruz.

Yayınladığımız bu “Seçim Öncesi Mali Rapor” ülkemizde bir ilktir. Eksiklikleri olabilir. Her seçim döneminde öneri ve talepler doğrultusunda iyileştirilerek Seçim Öncesi Mali Raporun siyasi hayatımızda kurumsal bir kültür haline geleceğini umuyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN