Yaz gelmeden şanı geldi! İlk mahsuller fiyatıyla dudak uçuklattı: Kilosu 250 liradan cep yakmaya hazır…

Yaz gelmeden şanı geldi! İlk mahsuller fiyatıyla dudak uçuklattı: Kilosu 250 liradan cep yakmaya hazır…

Hatay'da evinin bahçesinde kurduğu 60 metrekarelik serada ürettiği o yaz meyvesiyle gündeme gelen çiftçi, şimdiden mahsul almayı başardı. Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan o meyveyi kilosu 250 liradan satışa çıkardı. İşte detaylar…

Kendi evinin bahçesinde 60 metrekarelik sera kurarak burada çilek üretimine başlayan çiftçi Abdullah Yıldırım, ilk hasadını gerçekleştirdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerden biri olan Hatay’da çilek üretimine başlayan Yıldırım, çileklerin beklemediği bir ilgi gördüğünü açıkladı.

yeni-proje-7.jpg

İLK KEZ EKİM YAPTI BEREKETLE SONUÇLANDI

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Bezge Mahallesi’nde çilek üretmeye başlayan Abdullah Yıldırım, 60 metrekarelik serasında ilk meyvelerini aldı. İlk defa bu sene ekim yapan ve şimdiden hasada başlayan çiftçi, bir yandan çilek üretimini artırmak bir yandan depremin vurduğu şehirde ekonomik sıkıntılarını gidermek için bu işe girdi.

İlk kez çilek üretmeye başladığını söyleyen ve serada yetiştirdiği için erken mahsul aldığını ifade eden Yıldırım, çiçeklerini şu an 250 liradan sattığını belirtti.

yeni-proje-8-001.jpg

FİYATI CEP YAKIYOR

Abdullah Yıldırım, “Çilek yetiştirmek için kendime küçük bir sera kurdum. Serayı geliştirmek için de yeğenimden destek aldım. Devam ediyoruz, çilek üretmeye. Hasat maşallah, iyi. İlk defa üretiyoruz, sera olduğu için erken mahsul veriyor. Fiyatı 200 ile 250 TL'den veriyoruz. Rabbim bereket versin, güzel. Bu kadar beklemiyordum ama rabbim kısmetimizi bol verdi. Lezzeti çok güzel, doyum olmuyor” dedi.

yeni-proje-9-001.jpg

Çileklerin doğal olarak yetiştiğine dikkat çeken Murat Sarıkaya, “Abimiz burada kendi çapında sera kurdu. Bu üretimi ilerleyen zamanlarda geliştireceğini söylüyor, yeğeniyle yapıyor. Deneme amaçlı yaptı, mahsuller güzel. Hatta erken hasat oldu. Lezzeti güzel, şeker gibi tadı. Organik üretim, bizde arada gelip yiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN