Yeni bakan Mehmet Şimşek'in ilk hamlesi bu oldu! Ekonomiyi düzeltmek için bunu yapacak

Yeni bakan Mehmet Şimşek'in ilk hamlesi bu oldu! Ekonomiyi düzeltmek için bunu yapacak

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı, seçim zaferini müteakip önceki Cumartesi günü kabinesindeki yenilikleri duyurdu. Öte yandan, yeni kabine üyeleriyle ilk birleşmeyi dün düzenledi. Bu yeni atamalar arasında en çarpıcı olanı Mehmet Şimşek oldu.

Mehmet Şimşek, yeni kabinenin ekonomi denetiminden sorumlu bakanı olarak göze çarpıyor. Şimşek’in ilk ekonomik hamlesi önceden belirlendi. En son edinilen bilgilere göre, bakanlarla birlikte üst düzey bürokratların da bazı değişikliklere tabi tutulması bekleniyor.

YENİ İSİMLER GELİYOR

Türkiye'nin yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek atandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Hazine-Maliye'nin üst düzey yönetiminde yeni yüzlerin ortaya çıkabileceği, ekonomi politikasında bir değişiklik olacağı şeklindeki açıklamaları izleyen söylentiler var.

MEHMET ŞİMŞEK KADROSUNU DİZİYOR

Mehmet Kaya'nın bildirdiğine göre, MB Başkanlığı için Mehmet Şimşek ile uyumlu bir politika izleyebilecek bireyler üzerindeki düşünceler sürdürülüyor. Şahap Kavcıoğlu'nun, halen görevde olan ve Erdoğan ile uyumlu çalışan kişi olduğu biliniyor. Kamuoyunda, eski banka genel müdürleri de dahil olmak üzere bazı kişiler hakkında yoğun spekülasyonların olduğu belirtildi. Bu isimler arasında Hafize Gaye Erkan dikkat çekiyor.

Diğer taraftan, BDDK ve SPK'da da belirli değişikliklerin meydana gelebileceği düşünülüyor. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in 2015 yılından bu yana görevde olduğu unutulmamalıdır. Bu durum, bir değişimin mümkün olabileceği düşüncelerini ortaya çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN