Yeni bankaya BDDK onayı çıktı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Yeni bankaya BDDK onayı çıktı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Günlük hayatta ekonomik açıdan birçok problemde kapısını çaldığımız bankalara bir yenisi ekleniyor. Uzun süredir tartışma konusu olan o bankaya BDDK'dan onay çıktı. Bankacılık rekabetine bir banka daha dahil oluyor. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenen bankalar için yeni kararlar açıklanmaya devam ediyor. Bir süredir gündemde yer alan Q Yatırım Bankası AŞ için BDDK'dan onay çıktı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

BDDK ONAY VERDİ

12 Ekim 2022 tarihinde Kuruluşuna onay verilen Q Yatırım Bankası AŞ artık faaliyete başlıyor. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından alınan karar doğrultusunda bankacılık sektöründeki rekabete bir banka daha ekleniyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kararda yer alan ifadeler şu şekildedir:

bddk.jpg

“5411 sayılı bankacılık kanununun 10’uncu maddesiyle bankaların izne tabi işlemleriyle dolaylı pay sahipliğine ilişkin yönetmeliğin 7’nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, kurulun 12.10.2022 tarihli ve 10379 sayılı kararıyla kuruluş izni verilen Q Yatırım Bankası AŞ’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN