Yeni kabinede sürpriz isimler! Süleyman Soylu ve Hulusi Akar'ın yeni görevi şaşırttı... Kulisler bu iddia ile çalkalanıyor

Yeni kabinede sürpriz isimler! Süleyman Soylu ve Hulusi Akar'ın yeni görevi şaşırttı... Kulisler bu iddia ile çalkalanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçimin ardından yeni kabinenin bu resmi olarak akşam açıklanması bekleniyor. Kabinenin açıklanmasına saatler kala hangi isimlerin kabinede görev alacağı ortaya çıktı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a verilen görevler herkesi şaşırttı.

28 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanmasının ardından yeni kabinede hangi isimlerin görev alacağı merak konusu oldu. Kabinenin bu akşam 22.00'da resmi olarak açıklanması beklenirken kabinede görev alacak isimler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçimin ardından gözler bu akşam açıklanması beklenen yeni kabineye çevrildi. Kabinenin resmi olarak açıklanmasına saatler kala kabinede yer alacak isimler belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede büyük değişikliğe gitmesi dikkati çekti.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan gazeteci Candaş Tolga Işık, bu akşam açıklanacak yeni kabinede hangi isimlerin görev alacağını duyurdu. Işık, bu akşam açıklanacak yen kabinede İbrahim Kalın'ın MİT müsteşarı olarak görev alacağını açıklarken İstanbul valisi Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ise Dışisleri Bakanı olarak görev alacağını duyurdu.

Işık ayrıca Eski kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yeni kabinede de görev almaya devam edeceğini belirtirken Mehmet Şimşek'in ise Maliye Bakanı olarak ekonominin başına geçeceğini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın, yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alacağını açıklayan Işık, Fatih Kacır'ın Bilim ve Sanayi Bakanı, Hayri Baraçlı'nın Ulaştırma Bakanı Yaşar Güler'in ise Milli Savunma Bakanı olarak yeni kabinede yer alacağını belirtti.

Işık ayrıca Adalet Bakanlığı konusunda kararsızlık yaşandığını ve son kararın bugün netleşeceğini açıkladı.

Işık paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı... Adalet Bakanlığı Mustafa Şentop ve Bülent Turan arasında gidip geliyor, yarın netleşecek...Fatih Kacır, Bilim ve Sanayi Bakanı....Ulaştırma Bakanı Hayri Baraçlı... MSB, Yaşar Güler..."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeni kabinede görev almayacak olması dikkatleri çekerken her iki isminde milletvekili olarak siyasi hayatlarına devam etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN