Yeni normalleşme genelgesi yayınlandı mı? İşte 1 Temmuz'dan sonra kalkacak yasaklar

Yeni normalleşme genelgesi yayınlandı mı? İşte 1 Temmuz'dan sonra kalkacak yasaklar

1 Temmuz 2021'den itibaren kalkacak yasaklar için gözler İçişleri Bakanlığı yeni normalleşme genelgesine çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması kararı çıktı. Öte yandan seyahat tedbirleri de sona eriyor. İşte, 1 Temmuz'dan sonra son kaldırılacak yasaklar listesi...

İçişleri Bakanlığı yeni genelge ne zaman, merak konusu oldu. Zira, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden sonra geçerli olmak üzere koronavirüs salgını için alınan bazı tedbirlerin kaldırılması kaldırılmasına karar verildi.

1 TEMMUZ'DAN SONRA KALKAN YASAKLAR NELER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaldırılan yasakları şu sözlerle duyurdu:

- Sokağa çıkma kısıtlamaları(hafta içi, hafta sonu) tümüyle kaldırıldı.

- Şehirler arası seyahat kısıtlamaları toplu ulaşımı kapsayan kurallar kaldırıldı.

- Toplu taşımalarda yaş sınırı kaldırıldı.

- Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçildi.

- HES kodu uygulaması yaygınlaştırılacak, sürdürülecek.

- Müzik kısıtlaması 24.00'e çekildi. Erdoğan, müzik kısıtlamasının saat 24.00'e çekilmesini, "Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" sözleriyle duyurdu.

20210621-5-06bb7220729b34d27a697be954b94fc3a.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TEMMUZ AYI TEDBİRLERİ GENELGESİ KARARLARI

1 Temmuz 2021 Perşembe gününden sonra kalkacak yasakların detaylarını içeren genelgenin kısa süre içerisinde yayımlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kovid-19 aşılama programı ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. Hedefimiz birkaç hafta içerisinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır. Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN