Yeniden Refah Partisi'nden 'geçici işbirliği' çıkışı: Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz

Yeniden Refah Partisi'nden 'geçici işbirliği' çıkışı: Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz

Olumlu görüşmelerin ardından Cumhur İttifakı'na katılması 'kesin' gözüyle bakılan Yeniden Refah Partisi, hiçbir ittifakta yer almayacağını açıkladı. Genel Başkan Erbakan'ın bu açıklamasının kendilerine de sürpriz olduğunu söyleyen YRP Genel Başkan Yardımcısı Aydal, “Biz zaten geçici işbirliği demiştik, illa Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz, biz güçlü bir partiyiz, ideallerimiz, amaçlarımız var" dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı ve bunun ardından Cumhur İttifakı'ndan peş peşe genişleme hamleleri geldi. Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR ile görüşen Cumhur İttifakı'nın bu seçim hamleleri toplumun geniş kesimlerinde yankılandı.

HÜDA PAR'a terör örgütü Hizbullah'a karşı bakış açıları üzerinden eleştiriler gelirken Yeniden Refah Partisi ise 6284 sayılı kanunun kaldırılması yönündeki açıklamasıyla tepkilerin odağına yerleşti. Bu açıklamalar yalnızca kamuoyunda değil AK Parti içinde de tepkilere neden oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AK Parti Grup Başkanvekili Özel Zengin, 6284'ün 'kırmızı çizgileri' olduğunu duyurdu. Öyle ki bu açıklamanın ardından bir kez daha konuşan zengin tehdit edildiğini de söyledi.

HİÇBİR İTTİFAKA KATILMAYACAK

Bütün bu gelişmeler sonrası dün Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağını açıklaması bekleniyordu. Partinin genel merkezi önünde açıklama yapan genel başkan Fatih Erbakan da beklendiği gibi kararı duyurdu: Yeniden Refah Partisi hiçbir ittifaka katılmayacak, Erbakan da cumhurbaşkanlığına aday olacak.

'NE OLDUYSA PAZAR GECESİ OLDU'

Yeniden Refah Partisi'nin görüşmeler olumlu giderken neden Cumhur İttifakı'na kapıları kapattığı ise merak konusu. Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, HaberTürk'ten Nagehan Alçı'ya yaptığı açıklamalarda kararın kendilerine de sürpriz olduğunu söyledi. Ancak anlaşmazlığın '6284' açıklamalarıyla alakalı olmadığını özellikle vurgulayan Aydal, ittifak anlaşmazlığını şöyle anlattı:

“Biz Cuma günü bir toplantı yapmıştık, çok pozitif bir havada geçmişti o toplantı, sonuç olumlu olacak gibiydi, cumartesi de il sorumluları ile toplantı vardı, o toplantıdaki hava da benzerdi fakat işte ne olduysa pazar gecesi oldu, Sayın Başkan birileriyle görüştü ve iş bozuldu.”

'BİZ ZATEN GEÇİCİ İŞBİRLİĞİ DEMİŞTİK'

Aydal sürece ve sonucuna ilişkin kendi yorumunu is şu sözlerle anlattı:

“Biz zaten geçici işbirliği demiştik, illa Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz, biz güçlü bir partiyiz, ideallerimiz, amaçlarımız var. Zannediyorum onlar bizi yüzde 1,5-2’lik bir parti olarak görüp 3-5 milletvekilliği teklif etmiş olabilirler halbuki Sayın Erbakan’a 2018 seçimlerine giderken Spor Bakanlığı ve 2 milletvekili koltuğu teklif etmişlerdi onu da kabul etmemişti.

Nagehan Hanım bize şöyle bir duyum geldi: Bizim logomuzla girip varlığımız göstermemizi istemediler, halbuki biz başından beri girersek parti olarak ismimizle logomuzla gireriz dedik. Bakın biz eleştirilerimizden, düşüncelerimizden feragat etmeyecektik, gelin yanlışları beraber düzeltelim diyecektik.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN