İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonları, Valiliğin kararıyla geçici olarak kapatıldı. Metro İstanbul, hattın çalışmaları hakkında ikinci bir duyuruya kadar bu istasyonların kullanılamayacağını duyurdu.
İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonları, Valiliğin aldığı karar doğrultusunda ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, kapalı olan istasyonlar nedeniyle vatandaşların alternatif güzergâhları kullanmaları gerektiği belirtildi. İstasyonların kapanma kararı, güvenlik tedbirleri ve yapılan çalışmalar nedeniyle alındığı ifade edildi.
Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''İstanbul Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim İstasyonu, Şişhane İstasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır.'' denildi.
Açıklamada, araçların Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferlerine devam edeceği kaydedildi.