Yerlikaya için dosya hazırlattığı ileri sürülmüştü: Soylu'dan iddialara yanıt

Yerlikaya için dosya hazırlattığı ileri sürülmüştü: Soylu'dan iddialara yanıt

Eski İçişleri Bakanı Soylu'dan, yeni İçişleri Bakanı Yerlikaya için 'FETÖ dosyası hazırlattı' iddialarına yanıt geldi. Sosyal medya aracılığıyla paylaşımda bulunan Soylu, hakkında çıkan iddiaları yalanlarken, durum hakkında suç duyurusunda bulunacağını paylaştı.

28 Mayıs'ta ikinci turu tamamlanan Cumhurbaşkanı Seçimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan boşalan koltuğa eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı atadı. Yerlikaya, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Soylu'dan devraldı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; Erdoğan’ın, İçişleri Bakanlığı koltuğuna Yerlikaya’yı oturmayı planladığını öğrenen Soylu'dan çarpıcı bir hamle geldi. İddiaya göre; Soylu, Yerlikaya hakkında bir 'FETÖ dosyası' hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Erdoğan, sunulan dosya için ihtiyatlı davrandı. Erdoğan, Yerlikaya hakkındaki iddiaları sordurdu. Yetkililer, Erdoğan’a, “İddialar gerçek dışı” yanıtı verildi. Bu gelişme üzerine Erdoğan, Yerlikaya’yı bakan olarak atadı.

SOYLU'DAN İDDİALARA TEPKİ

Eski İçişleri Bakanı ve şu anki İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan konu ile ilgili sert bir açıklama yaptı. Soylu, 'Yerlikaya hakkında FETÖ dosyası hazırlattı' iddialarını yalanlarken, konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Soylu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlık dönemimizde aleyhimizde iftira ve yalan içeriklerle yüzlerce kez kurgu haberler gerçekleştiren Halk TV yayın organının malum muhabiri, bugün de benzer şekilde bir iftira ve yalan haberin altına imza atmıştır.

Her programlarında şahsıma ve uyguladığımız politikalara hasımlık yapan bu yayın kuruluşu belli ki iftira ve yalan kampanyasını sürdürmeye devam edecektir.

Bugün ortaya atılan yalan ve iftira içerikli haber nedeniyle Halk TV ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN