Yılanların feleğini şaşırtan yöntem! Evinize 1 metre yaklaşamazlar

Yılanların feleğini şaşırtan yöntem! Evinize 1 metre yaklaşamazlar

Toprak ve suda yaşayan yılanlar, yerleşim yerlerinin genişlemesiyle evlere, işyerlerine, bahçelere girebiliyor. Zehirli olan yılanlar, insanlar için tehlike arz edebilir. Özellikle sıcak memleketlerde yılanları evlerden uzak tutmanın çeşitli doğal yöntemleri mevcut. Peki, yılan nasıl uzaklaştırılır? Eve yılan girmemesi için ne yapmalı? Yılanlar en çok neyden korkar? İşte, yılanları uzaklaştırmanın doğal yolları...

Yılanlar türlerine göre birçok çeşide ayrılıyor ve özellikleri bakımından çeşitlilik gösteriyor. Esnek çene kemikleri sayesinde neredeyse her yılan, daha büyük avları kolaylıkla yutabilir.

Bu gizemli yaratıklar aynı zamanda bağ ve bahçe sahipleri için de tam bir baş belasıdır. Eğer çevrenizde bol miktarda yılan varsa ve onları uzaklaştırmak zorunda kalıyorsanız, bazı etkili yöntemler uygulayabilirsiniz.

YILANLAR NEDEN EVE GİRER?

Yılanlar, doğadaki kemirgen ve böcek popülasyonlarının bozulmasıyla yiyecek bulmakta güçlük yaşayabilirler.

Dingin bir hayattan hoşlanan yılanlar, yuvalarına yakın yerlerin kalabalık olmasından rahatsız olabilirler.

Evinizde tavuklar ve civcivler gibi kümes hayvanları varsa, yılanların son derece gelişmiş duyuları sayesinde onların kokusunu alabilirler ve yiyecek arayışı için evinize yaklaşabilirler.

Benzer şekilde, evinizin etrafında fare ve diğer kemirgenlerin bol olduğu bir ortam, yılanların yaşam alanlarınıza çekilmesine neden olabilir.

YILANLAR NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Nohut Yöntemi

Bahçenizde yılanlarla başa çıkamıyorsanız, nohut dikmek etkili bir yöntem olabilir. Nohutun tuzlu yaprakları, yılanları uzak tutacak ve onları rahatsız eder.

Sarımsak Yöntemi

Yılanları uzaklaştırmanın bir diğer doğal yolu sarımsak. Birkaç diş sarımsağı yılanların geçiş yollarına koyarak, onların o bölgeden uzak durmasını sağlayabilirsiniz.

Kirpi Yöntemi

Bahçenize ya da yılanları uzaklaştırmak istediğiniz bölgeye kirpi salmak da etkili bir yöntem olabilir.

Kimyasal Yollar

Yılanlar genellikle keskin kokulardan hoşlanmazlar, bu nedenle bulundukları bölgelere kükürt ve kireç koyarak onları tamamen uzaklaştırabilirsiniz.

Naftalin Yöntemi

Ayrıca yılanları uzaklaştırmak için bulundukları bölgeye naftalin de kullanabilirsiniz.

Yılanları Uzak Tutmanın Yolları

Bahçenizin etrafına en az 60 cm yüksekliğinde bir beton duvar örmek, yılanların evinize girmesini engeller.

Yılanlar, karanlık ve sakin yerleri tercih ettiklerinden, odunluk veya kullanılmayan eşya yığınlarından uzak durmaları için önlem almanız önemli.

Kapı altlarına plastik ya da tahta bir engel yerleştirerek, yılanların kapı boşluklarından girmesini engelleyebilirsiniz.

Evinizin etrafında kümes veya fare gibi hayvanlar varsa, dikkatli olmanız ve gereken önlemleri almanız yılanları çekmekten kaçınmanıza yardımcı olacak.

Yeşillik ve ormanlık alanlar, yılanların yoğun olduğu yerler gibi algılansa da asıl neden, bu alanlarda bol miktarda av hayvanının bulunması. Bu nedenle çevrenizde yılanlar varsa, yiyecek kaynaklarına dikkat ederek onları uzaklaştırmaya çalışabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN