Yıllarca oturduğu evinin altından çıktı! Evini müzeye çevirmişti, meğer asıl müze aşağıdaymış

Yıllarca oturduğu evinin altından çıktı! Evini müzeye çevirmişti, meğer asıl müze aşağıdaymış

Antika ya olan merakından dolayı tüm malını satıp evini müzeye çeviren Hanifi Özaslan, asıl müzeyle evinin altında karşılaştı. Yıllarca oturduğu evinde böyle bir şey olduğunu kendisi de bilmiyordu. Keşfedince şaşkınlığını gizleyemedi. İşte detaylar…

Gaziantep’te tam 43 senedir antikacılık yapan Hanifi Özaslan, antika olan merakından dolayı bütün malını mülkünü satarak antika eşya dükkanı açtı. Müze yapmak istediği için 13 yaşından beri aldığı tüm antikaları saklayan Özaslan, yıllar sonra evini müze olarak ziyarete açtı. Lakin asıl tarihi eserle bir süre sonra karşılaştı. Evinin altında toprak dolu gizli bir geçit olduğunu fark eden Özaslan, ilk başta buranın sıradan bir bodrum olduğunu düşündü lakin yapılan incelemeler sonucunda binlerce yıllık geçmişi olan bir hamam olduğu öğrenildi.

yeni-proje-32.jpg

BİNA DEPREMDE HASAR ALMADI

Müzeye çevirdiği binanın depremden hasar almadığını söyleyen antikacı Hanifi Özaslan, “Bu binayı ilk gördüğümde satılık yazıyordu. Bende turizm işiyle uğraştığım için müze yapmaya karar verdim. İlk zamanlar yoğun ilgi görsek te korona virüs ve depremden dolayı 5 yıldır kapalı tutuyoruz. Deprem olduğunda binamız hasar almadı. Toplamı 1 milyon TL’yi bulan bazı cam olarak sergilediğimiz değerli eşyalar kırıldı” dedi.

yeni-proje-33.jpg

BİR ODA VE BİR HAMAM ORTAYA ÇIKTI

Mağarayı nasıl keşfettiğini söyleyen Hanifi Özaslan, Gaziantep Kalesi ile aynı geçmişe sahip olduğunu söyledi. Özaslan, “Mağara bu binanın altında bulunuyormuş yarısına kadar toprakla doldurulmuştu. Ankara’dan gelen ekipler tarafından da tescillenen bu mağarada toprağı çıkarabileceğimizi söylediler. Bizde temizlediğimizde bir odası ve hamamı olan bir mağara ortaya çıktı. Bu hamamın geçmişi kale ile aynıdır. Çünkü Gaziantep’in Türk Tepe mahallesinde yer altı mağaraları, yer altı şehri olduğu bilinir ve bunların hepsi Gaziantep kalesine bağlanıyor. Bu keşfettiğimiz mağara geçmişte birçok devlet ve birçok insan tarafından kullanılmıştır. Bu alanı tekrardan turizm canlandığında açmayı ve ziyaretçilere sunmayı düşünüyorum. Gaziantep’in tarihini, yer altı şehrini, değerli antika eşyaları burada sergileyerek turistlerin görmelerini sağlayacağım” diye konuştu.

yeni-proje-34.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN