Yıllardır sürekli uyuyorlar! Gizemli köydeki her şey gizemli! Üstelik kimse bir şey hatırlamıyor

Yıllardır sürekli uyuyorlar! Gizemli köydeki her şey gizemli! Üstelik kimse bir şey hatırlamıyor

Dünyadaki en ilginç köyün sırrı bir türlü keşfedilemiyor. Bu köyde yaşayanlar bir köşede uyuyup kalıyor. Üstüne üstlük kimse hiçbir şey hatırlamıyor. Günlerce uyumalarına rağmen yarı uyanık uyanan bu kişilerin gizemi ise bilim insanlarını harekete geçirdi.

Kazakistan'ın Rusya sınırında yer alan Kalaçi Köyü’nün Gizem'in yıllardır çözülemiyor. Köy halkı günlerce uyumasına rağmen yarı uyanık bir şekilde kalkarken halisülasyon gördüklerini ve ani baygınlık yaşadığını belirtiyor. Kalaçi Köyü’nde yaşanan bu duruma anlam veremeyen yetkililer ise sırrını çözmek için uğraşıyor.

UYKU HASTALIĞINA YAKALANDILAR

2012'de yaşanan ve 160 insanın hayatını kaybetmesine neden olan esrarengiz olayın gizemini çözmek için kolları sıvayan bilim insanları Kalaçi Köyünü incelemeye aldı. Köyde yaşayan kişilerin hayatını büyük bir felakete çeviren bu olay için köy ve çevresinde incelemeler yapılıyor.

kalaci-koyu.jpg

Sovyetler Birliği döneminde köye yakın bir bölgede yer alan Krasnogorsk kasabasında Uuanyum çıkarılırken maden ocağının yıllarca terk edilmesi üzerine zehrin etrafa saçıldığı düşünülüyor.

BİR ZEHRİN İNANILMAZ ETKİLERİ

Yıllar önce terk edilen uranyum maden ocağının bölge ve çevresinde karbondioksit oranının normalin 10 kat üzerine çıkarttığı düşünülürken bölgede yaşayan insanlar üzerindeki olumsuz etkilere neden olduğu düşünülüyor.

kalaci-koyu-1.jpg

Uyuma hastalığını terk edilen uranyum maden ocağından kaynaklandığını tespit edilmesi üzerine Kazakistan hükümeti acil önlem aldı. Köy sakinleri bölgeden tahliye edilirken yapılan incelemeler doğrultusunda madenden gelen radon gazının bölgedeki yeraltı sularını karıştığı tespit edildi. Ancak uzmanlar hala konu hakkında net bir açıklamaya varamıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN