Yoksulluk korkusu her şeyi geçti: Ne deprem, ne güvenlik...

Yoksulluk korkusu her şeyi geçti: Ne deprem, ne güvenlik...

Türkiye son yıllarda, yoksulluk, işsizlik, düzensiz göç gibi pek çok sorunla mücadele ediyor. Ancak 6 Şubat'ta yaşanan felaket, deprem ülkesi olan Türkiye'nin, aslında en büyük sorununu yeniden hatırlattı. ORC Araştırma şirketinin düzenlediği bir ankette sorduğu "Toplumsal yaşamla ilgili en büyük endişeniz/korkunuz nedir?" sorusuna gelen cevaplar ölümün bile yoksulluk korkusunun önüne geçemediğini gösterdi.

Vatandaşlar son yıllarda izlenen politikalar sonucu güvenlikten geçim derdine kadar pek çok sorunla mücadele ediyor.

Gündemin öncü konuları 6 Şubat felaketine kadar yoksulluk, milli güvenlik problemleri ve mülteciler olarak yer almıştı. Fakat 50 bini aşkın vatandaşın yaşamını yitirdiği, şehirlerin enkaza döndüğü Kahramanmaraş merkezli depremler, 'deprem ülkesi' olduğumuzu acı bir şekilde hatırlattı. 11 ilin hala yaralarını sarmaya çalıştığı afette deprem korkusu taşınmaları artırdı, düzenleri değiştirdi. Gündemin en acı ve korku yaratan konusu depremler oldu...

deprem-aa-2089260.jpg

Ancak ORC Araştırma Şirketi'nin büyük Marmara depremini bekleyen İstanbul'da yaptığı anket, depremin yoksulluktan daha korkunç olmadığını gösterdi.

deprem-son-goruntu-nazn-cover.jpg

2 bin 950 katılımcıyla yapılan ankette 'Toplumsal yaşamla ilgili en büyük endişeniz/korkunuz nedir?' sorusu soruldu. Sokakların 'çete savaşlarıyla' sarıldığı, her gün binlerce kaçak göçmenin sınırı deldiği fakat en önemlisi deprem tehdidi altındaki ülkede en büyük korkular şu şekilde sıralandı:

thumbs-b-c-f40cb50570c45d2b834dd69bc0205a64.jpg

Yoksulluk: yüzde 29,5

Deprem: yüzde 24,2

Milli güvenlik problemleri: yüzde 15,7

Mülteciler: yüzde 10,2

İşsizlik: yüzde 9,7

Diğer: yüzde 10,7

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN