Çeteler yine sokakta

Çeteler yine sokakta

Kağıthane'deki uyuşturucu baskınında bir polisin şehit edilmesinin ardından başı boş organize suç örgütlerinin varlığı gündem haline geldi. Kamuoyunda can güvenliğine ilişkin endişe artarken 48 saat sonra bu kez Bağcılar'da uzun namlulu silahlar ateşlendi. İkisi ağır üç kişi yaralandı.

Son dönemde hem münferit hem organize suçlarda ürküten bir artış söz konusu. Şiddet eğiliminin tırmanmasında silaha erişimdeki kolaylık, ekonomik kriz ve kaçak yabancı sayısındaki artış öne çıkarken organize suç örgütleri de sokaklarda cirit atıyor. İstanbul Kağıthane'deki uyuşturucu operasyonunda bir polis memurunun şehit edilmesinin ardından sokakların güvenliğinin asıl beka meselesi olduğu belirtildi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA GECE YARISI SALDIRI

Son olarak Bağcılar'da bir saldırı gerçekleşti. Bağlar Mahallesi'ndeki bir sitenin önüne otomobille gelen şüpheliler, başka bir araçta bulunanlara uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırganların kimliği öğrenilemezken uzun namlulu silahlardan çıkan mermiler ikisi ağır üç kişiyi yaraladı. Yaralılar ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı, polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

2808krt01a-tum.jpg

Türkiye’de son haftalarda münferit ve organize suç olaylarındaki artış endişe yaratıyor. Kamuoyuna hemen her gün kurşunlama, baskın ve kanlı infaz haberleri yansıyor. Tavan yapan şiddet ve suç eylemlerinde vatandaşlarda can güvenliğine dair endişeler artarken, yetkili kurumların henüz bir adım atmaması tepki topluyor. Suç ve şiddet eylemlerinin önlenemeyen tırmanışına sebep olarak; silaha kolay erişim, ekonomik kriz ve kaçak yabancı sayısındaki artış gösterilirken, kamuoyunun ortak beklentisi adeta Teksas’a dönen kentlerde bir an önce huzur ve güvenliğin sağlanması.

Öte yandan, İstanbul’da birbiri ardına yaşanan olaylar, şehirlerdeki güvenliksiz ortamın geldiği son raddeyi tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Önceki gün Kağıthane’de uyuşturucu operasyonu sırasında polise uzun namlulu ve otomatik silahlarla ateş açılmış, çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memuru Hakan Telli kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Bir polis memurunun da yaralandığı çatışmada saldırganlardan Diyar Anucur (18) ölü olarak ele geçirilirken polise ateş açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldırganlar da gözaltına alınmıştı.

Uyuşturucu çetelerinin polise karşılık verip şehit ettiği olayın üzerinden 48 saat geçmeden bu kez de Bağcılar’da bir otomobil uzun namlulu silahlarla tarandı. Olay, önceki gün saat 00.10 sıralarında Bağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan bir site girişine otomobille gelen şüpheliler, başka bir otomobilde bulunanlara iddiaya göre, uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Saldırganların kimliği öğrenilemezken uzun namlulu silahlardan çıkan mermiler Burak Y., Ali Y. ve İbrahim K.’ye isabet etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralanan 2 kişinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Polis ekipleri saldırının gerçekleştiği bölgede inceleme yaptı. Polis ekiplerinin kaçan saldırganları yakalama çalışması devam ediyor.

HUSUMETLİLERİN ÇATIŞMASINDA ESNAF KALBİNDEN VURULDU

Antalya’da aralarında daha önceden husumet bulunan Fatih U. ile Burak A. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine ikilinin kavgası, pompalı tüfek ve tabancalı çatışmaya dönüştü. Çatışma sırasında mermilerden biri dükkanının önünde oturan spotçu Erhan Subaşı’nın (52) kalbine isabet etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Erhan Subaşı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Elinde pompalı tüfekle kaçan Fatih U. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede yakalanırken, Burak A.’nın yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN