YSK Başkanı Yener’den açıklama: CHP’nin başvurusu bugün görüşülecek

YSK Başkanı Yener’den açıklama: CHP’nin başvurusu bugün görüşülecek

CHP, İstanbul’daki bazı ilçe kongrelerinin iptaline ilişkin ilçe seçim kurullarının kararlarına karşı YSK’ye başvuruda bulundu. YSK Başkanı Yener, kararın toplantının seyrine bağlı olarak bugün açıklanabileceğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, CHP’nin İstanbul’daki bazı ilçe kongrelerinin iptaline ilişkin ilçe seçim kurullarınca verilen kararlara karşı yaptığı itirazı görüşmek üzere Kurul’un bugün saat 14.30’ta toplanacağını açıkladı. Yener, kararın bugün çıkıp çıkmayacağının toplantının seyrine bağlı olduğunu belirtti.

CHP, İstanbul’da Ataşehir, Bakırköy, Başakşehir, Sarıyer ve Tuzla ilçe seçim kurullarının iptal kararlarına karşı YSK’ye “tam kanunsuzluk” başvurusu yapmıştı. Başvuruda, seçimlerin Anayasa’nın 79. maddesi uyarınca yalnızca seçim kurullarının denetiminde yürütülebileceği, başka hiçbir yargı merciinin bu sürece müdahale edemeyeceği vurgulandı. CHP, YSK’den ilgili ilçe seçim kurullarının kararlarını kaldırmasını talep etti.

YSK Başkanı Ahmet Yener, konuya ilişkin yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

“Kurul, CHP’nin İstanbul’daki bazı ilçe kongrelerinin iptaline ilişkin itirazı görüşmek üzere saat 14.30’ta toplanacak. Kararın bugün çıkıp çıkmayacağı toplantının seyrine bağlıdır.”

Başvuruda, İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin CHP İstanbul İl Yönetimi’nin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına ve ilçe kongreleri ile il kongresi çalışmalarının durdurulmasına karar verdiği hatırlatıldı. CHP, bu tedbir kararının uygulanmasının hukuki ve maddi olarak mümkün olmadığını öne sürerek YSK’nin “tam kanunsuzluk” yetkisini kullanmasını talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN