Yurt dışında kullanılan oyların tamamı Ankara'da: Birinci tura göre artış var

Yurt dışında kullanılan oyların tamamı Ankara'da: Birinci tura göre artış var

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için kapsamında yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan 1 milyon 783 bin 107 oyun tamamı Ankara'da ATO Congresium Fuar Merkezi'ne ulaştı. Yurt dışı oylarını karşılayan ekipte yer alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, "Yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oylara baktığımızda birinci tura göre oy kullanma oranında yüzde 5 oranında artış var. 1 milyon 783 bin civarında oy kullanıldı. Bu da birinci tura göre yüzde 5 artış demek" dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu kapsamında yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan 1 milyon 783 bin 107 oyun tamamı Ankara Esenboğa Havalimanı'na ulaştı.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait 3 uçakla saat 03.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirilen oylar, parti ve YSK temsilcilerinin gözetiminde TIR'lara yüklenerek Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından muhafaza edilmek üzere ATO Congresium Fuar Merkezi'ne getirildi.

Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kontrol edilerek teslim alınan oylar, 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından, diğer sandıklarla beraber açılacak.

Öte yandan, gümrük kapılarında oy verme işlemleri ise yurt içinde olduğu gibi 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

1-001.jpgCHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç

'ŞİMDİ GÖREV YURT İÇİ SEÇMENİMİZDE'

Yurt dışı oylarını karşılayan ekipte yer alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç şunları söyledi:

“CHP olarak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine hızla hazırlanmak zorundaydık. Hızlı bir hazırlık oldu. Yurt dışında temsilciliklerimizde oy verme işlemi dün bitti, 24 Mayıs son gündü. Bugün de charter uçaklarımızla Avrupa’dan gelecek oyların ilki şimdi havalimanına indi. Üç uçağımızda CHP’nin vekilleri var. Şu anda Almanya, Avusturya, Fransa ve İsviçre sandıklarının bulunduğu charter uçağına Süleyman Bey eşlik etti. Aydın Milletvekilimiz Bülbül, bu charter uçuşunun CHP görevlisiydi. Yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oylara baktığımızda birinci tura göre oy kullanma oranında yüzde 5 oranında artış var. 1 milyon 783 bin civarında oy kullanıldı. Bu da birinci tura göre yüzde 5 artış demek. CHP, yurt dışında oy artışı için temsilcilikleriyle, birlikleriyle, örgütleriyle, destek verenleriyle çok çalıştı. Oy oranının artmasını sağlayan birlik yöneticilerimize, seçime ilgi duyan yurt dışı seçmenimize şükranlarımızı sunuyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki yurt dışında seçimi sahiplenme Türkiye’nin geleceğini değiştirme yönündeki iradenin güçlülüğü Türkiye’ye de yansısın. Yurt içi seçmenimiz de sandıklara koşsun. Yurt dışı seçmenimiz görevini yaptı. Şimdi görev yurt içi seçmenimizde.”

'SEÇİM GÜVENLİĞİNE DAİR PROBLEM YAŞAMADIK'

Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu CHP Üyesi Avukat Onur Kılıç ise “Seçim güvenliğine dair hiçbir problem ve aksama yaşamadık. A’dan Z’ye bütün süreçlerin hepsinde CHP görevlileri buradaydı. Biz de bugün içerisinde üç uçağımızla beraber oyları toplayarak ATO yerleşkesine götürüp sayım için alanı güvenli bir hale getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN