Zafer Biryol kimdir, neden yakalandı? FETÖ'den yakalanmalar devam ediyor! Eski futbolcu gözaltına alındı

Zafer Biryol kimdir, neden yakalandı? FETÖ'den yakalanmalar devam ediyor! Eski futbolcu gözaltına alındı

Günümüzde hala devam eden FETÖ'nün üzerinden göz altılar üzerine bir isim daha İstanbul'da yakalandı. FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda futbolcu Zafer Biryol yakalandı. Peki, Zafer Biryol kimdir? İşte detaylar...

İstanbul'da FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik operasyonda terör örgütüne üye olmak suçundan eski futbolcu Zafer Biryol yakalandı. 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Biryol'un kim olduğuna dair meraklar arttı. Biryol'un Bylock kullanıcısı olduğu ve kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunduğu ortaya çıktı. 2006 yılında ise örgüt başı Fetullah Gülen'i ziyarette bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine hüküm giyen Zafer Biryol hakkında internet üzerinden araştırmalar başladı. Zafer Biryol kimdir?

ZAFER BİRYOL NEREDE YAKALANDI?

İstanbul Organize Şube polisi ve istihbarat ekipleri, FETÖ'nün futbol yapılandırmasında yer alan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Zafer Biryol için operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Büyükçekmece'de gözaltına alınan Biryol, terör örgütü tarafından düzenlenen toplantılarda yer aldığı ortaya çıktı. Gözaltı işlemlerinin devamında Biryol, adliyeye sevk edildi.

Zafer Biryol kimdir

ZAFER BİRYOL KİMDİR?

1976 yılında Rize'de dünyaya gelen Biryol, Beşiktaş alt yapısında futbol kariyerine başlayarak devamında profesyonel hale geldi. Kariyerinin devamında Mersin İdman Yurdu, Edirnespor, Şekerspor gibi takımlarda forma giyme şansı buldu. 2000-2001 sezonunda attığı 20 gol ile dikkatleri üzerine çeken Biryol, Göztepe'den Konyaspor'a transfer olmasıyla adını duyurmaya devam etti.

7 kez Türkiye milli futbol takımında forma giyen başarılı isim Biryol, bir gol elde etti ve 2004 yılında Daimarka'ya karşı ilk milli maçına çıktı. Futbol kariyerinde teknik direktör olarak devam ederken 2016 yılında istifa ederek kariyerini sonlandırdı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN