Erzurum'da FETÖ operasyonu: 13 şüpheliden 7'si tutuklandı

Erzurum'da FETÖ operasyonu: 13 şüpheliden 7'si tutuklandı

FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheliden 7'si tutuklandı. MASAK koordinasyonunda yürütülen operasyon kapsamındaki aramalarda, 25 bin 655 lira, 770 avro, 50 dolar ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mali yapılanmasına Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, 18 Ekim'de yakalanan Z.B, N.K, M.K, U.G, A.K, E.S, N.I, Y.T, T.A, E.K, A.Y.Ş, S.G. ve E.B.Ç'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi. Şüphelilerden Z.B, N.K, M.K, U.G, A.K, E.S. ve N.I. "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

ARAMALARDA ÇOK MİKTARDA PARA VE ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada Z.B'nin, FETÖ'nün Erzurum'daki sözde memurlar sorumlusu olduğu belirtildi. FETÖ'nün güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele daire başkanlıkları ve İstihbarat Başkanlığı ile Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının (MASAK) koordinasyonunda yürütülen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan zanlıların adreslerindeki aramalarda, 25 bin 655 lira, 770 avro, 50 dolar ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN