Zamana karşı yarış başladı! Tüm Türkiye'nin gözü orada endişelendiren açıklama geldi... Meteoroloji'den öğleden sonra uyarısı

Zamana karşı yarış başladı! Tüm Türkiye'nin gözü orada endişelendiren açıklama geldi... Meteoroloji'den öğleden sonra uyarısı

Son dakika haberi... Ağustos ayının başından bu yana etkisini gösteren Afrika sıcaklıkları tüm yurdu ele geçirmiş durumda. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere hava sıcaklıkları 40 dereceyi aşarken gözler Çanakkale'de çıkan yangında. Günlerce devam eden yangın hızla yayılırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Tüm Türkiye'nin gözü orada endişelendiren açıklama geldi! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den hayati uyarı. Öğleden sonra...

Afrika sıcaklıkları tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Ağustos ayının ilk haftasında etkisini gösteren El Nino ve Eyyam-ı Bahur hava sitemleri sıcaklıkları hızla artırırken İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşmış durumda. Gözler ise Çanakkale'de günlerce devam eden yangınlarda. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağışlar gelecek mi? Sıcaklıklar düşecek mi?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Zamana karşı yarış başladı! Tüm Türkiye'nin gözü orada endişelendiren açıklama geldi. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten son dakika olarak uyardı. Öğleden sonra ortalık toz duman olacak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeydoğusu ile İç Ege ve Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

fggffg-33.jpg

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında nemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgârın genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KEREM ÖKTEN'DEN HAYATİ UYARI: ÖĞLEDEN SONRA TOZ DUMAN OLACAK!

Çanakkale'de meydana gelen ve günlerdir devam eden orman yangınları tüm Türkiye'nin ciğerlerini yakmış durumda. Ekiplerin tam gaz çalışmaları devam ederken gözler hava durumuna çevrilmiş halde. Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunarak bölge halkını uyardı.

b56.jpg

Öğleden sonra Çanakkale'de rüzgarın etkili olacağını belirten Ökten, "Çanakkale'deki yangın kontrol altına alındı. Öğleden sonra rüzgar tekrar etkisini artıracağı için soğutma işlemlerinin hızlıca tamamlanması gerekiyor. Tüm İtfaiye ekibimize teşekkür ediyoruz. Sizler Kahramansınız..." çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN