Zamlı emekli maaşları o tarihte yatacak! Bakan Bilgin'den açıklama geldi, işte o tarih!

Zamlı emekli maaşları o tarihte yatacak! Bakan Bilgin'den açıklama geldi, işte o tarih!

Son zamanlarda ülkemizin gündeminde sık sık yer alan emekli maaşı ve EYT düzenlemesi üzerine gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklama ile birlikte en düşük emekli maaşında değişiklik yapıldı. En düşük emekli maaşına 2 bin TL zam yapılarak 5 bin 500 TL'den 77 bin 500 TL'ye yükseldi. Zam üzerine vatandaşlar zamlı emekli maaşının ne zaman yatacağına dair araştırmaya başladı. Peki zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar...

VEDAT BİLGİN'DEN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI!

Emekli maaş zammı ile birlikte gündem yeniden değişti. Yapılan açıklama sonrasında emekli vatandaşlara müjdeli haber verildi. 2023 yılı ile birlikte 5 bin 500 TL olarak açıklanan en düşük emekli maaşı 2 bin lira zamlandır.

Yapılan zam ile birlikte 5 bin 500 TL olan emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseldi. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri tarafından sorgulanan emekli maaş zammının ne zaman yatacağı araştırılıyor.

Zam müjdesinin verilen emekli maaşı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi. Gelişmeler ile birlikte ne düşük emekli maaşların hesaplara ne zaman yatacağına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den kritik açıklama geldi.

emekliler-icin-kritik-gun-bugun-aciklanacak.webp

EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYESİNDE ZAM!

Canlı yayın ile birlikte gündem hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiye zammı hakkında konuştu. Emekli ikramiyesi zammına dair 2 bin TL artış öngörüsü ile birlikte kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylandı.

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile birlikte emekli vatandaşlar için çalışmaların yapıldığını, belirtilen rakamı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı ile belirlendiğini vurguladı. Açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi vererek emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu vurguladı.

1471741.webp

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Daha sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama ile birlikte en düşük emekli maaşı ile bayram ikramiyesi zammına dair çalışmaların Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalananlar için de geçerli olacağını ifade etti. Zamlı emekli maaşlarının ne zaman ödeneceğine dair soru ise Vedat Bilgin tarafından yanıtlandı. Zamlı emekli maaşı nisan ayı ile birlikte yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN