Zıpkınla denizde avladı! O yaratık insan boyunda: Dalış yaptığı sırada karşısına çıktı

Zıpkınla denizde avladı! O yaratık insan boyunda: Dalış yaptığı sırada karşısına çıktı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde denize dalış gerçekleştirdi! Karşısına ise insan boyunda o yaratık çıktı! Zıpkınla avlayarak karaya çıkardı. O canlının boyu şaşırtıyor...

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun zıpkınla balık avı eğitmeni ve antrenörü Özkan Şendil, Çıplak Ada açıklarında dalış yaparken sıra dışı bir deneyim yaşadı. Latince adı "Ommastrephes Bartramii" olan ve "uçan kalamar" olarak bilinen bir türle karşılaşan Şendil, bu etkileyici deniz canlısını zıpkınla avlayarak yakaladı.

1,70 BOYUNDA, 10 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA

ucan-kalamar.jpg

Yaklaşık 1,70 metre boyunda ve 10 kilogram ağırlığındaki kalamarı cep telefonuyla görüntüleyen Şendil, bu olağanüstü deneyimi Ayvalık'taki bir balık toptancısı aracılığıyla İstanbul'a taşıdı.

Şendil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zıpkınla balık avlama sporunda aktif olarak eğitimler verdiğini belirtti. Avladığı kalamarın genellikle derin sularda yaşadığını ve Türkiye'de daha önce avlanmış başka türlerin olduğunu dile getiren Şendil, bu avla birlikte resmi kayıtlara geçecek bir rekorun kırıldığını ifade etti.

TÜRKİYE REKORUNU KIRDI

ucan-kalamar-1.jpg

Kalamarı ilk gördüğünde fok balığı zannettiğini söyleyen Şendil, daha yaklaştıkça bu canlının aslında dev bir kalamar olduğunu fark ettiğini aktardı. Kalamarın avlanma anını anlatırken, "Bu canlı çok iyi avcı bir türdür. İri balıkları avlayarak beslenirler. Suyun altında yaklaşınca hiçbir şekilde korkmadı, korkusuzca bana doğru döndü. Avcı kollarını açıp bana saldırmaya hazırlandığı sırada çok hızlı davrandım ve zıpkınla başarılı bir atış yaptım. Sonra bota çıkardığımızda bunun bir Türkiye rekoru olduğunu fark ettik. Bugüne kadar zıpkınla avlanmış en büyük kalamar olduğunu fark ettik." ifadelerini kullandı.

Şendil, bu deneyimin ardından elde ettikleri kalamarın Türkiye rekorunu kırdığını ve sosyal medya üzerinden paylaştıklarını belirtti.

Ayvalık ve Edremit Körfezi bölgesinde daha önce bu büyüklükte bir kalamarla karşılaşmadığını vurgulayan Şendil, bu deneyimin kendisi için unutulmaz olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN