Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Bolulular dikkat! Afet uyarısı yapıldı: Öğleden sonraya dikkat

Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Bolulular dikkat! Afet uyarısı yapıldı: Öğleden sonraya dikkat

Son dakika haberi... Hafta sonuna sağanak yağışla uyanan Türkiye için yeni bir uyarı yapıldı. Hava sıcaklıkları hızla düşerken ülkemizde ilk kar görüldü. Gece saatlerinde başlayan yağışlar sabah kadar devam ederken uzmanlardan son dakika uyarısı geldi. Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Bolulular dikkat! Büyük afet geliyor, kapılarınızı camlarınızı sıkı sıkı kapatın. Öğleden sonra başlayacak, akşama kadar devam edecek. Tir tir titreyeceğiz!

Marmara ve İç Anadolu'da etkili olan sağanak yağış ve soğuk hava dalgası etkisini iyice artırmış durumda. Hava sıcaklıkları birden bire 6 derece düşerken yılın ilk karı düştü. Gece saatlerinde başlayan kar yağışları sabaha kadar devam ederken uzmanlardan yeni bir uyarı yapıldı. Düzce Valiliğinden Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Bolu için korkutan uyarı. Korkulan afet geliyor, evlerinizin kapı ve camlarını sıkı sıkı kapatın. Öğleden sonra başlayacak, akşama kadar devam edecek.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

zonguldak-duzce-bartin-karabuk-ve-bolulular-dikkat-afet-uyarisi-yapildi-ogleden-sonraya-dikkat.jpg

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede (2°-10°C) azalacağı ve mevsim normallerinin altında düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve batılı, zamanla Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UZMANLARDAN KORKUTAN UYARI: ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYACAK, SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada bugün Batı Karadeniz'de fırtınanın yer yer 120 kilometreyi bulması bekleniyor uyarısı yapıldı, olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Düzce Valiliği, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uyarısını paylaştı. Yapılan açıklamada tam fırtına beklendiği bildirildi. Uyarıda, "Son değerlendirmelere göre; bugün Batı Karadeniz'de (Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ile kıyı ilçeleri başta olmak üzere Bolu'nun kuzey kesimleri) kuzey ve kuzeybatı yönlerden tam fırtına (80-100 km/saat yer yer 120 km/saat) bekleniyor. Gece saatlerinden sonra etsini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

zonguldak-duzce-bartin-karabuk-ve-bolulular-dikkat-afet-uyarisi-yapildi-ogleden-sonraya-dikkat-1.jpg

Fırtınanın 19 Kasım günü saat 09.50 ile 20 Kasım 02.00 sıralarında etkili olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN