Hak sahiplerine 15 gün içinde 3.038 TL para ödenecek: Beklenen tarih belli oldu!

Hak sahiplerine 15 gün içinde 3.038 TL para ödenecek: Beklenen tarih belli oldu!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan sosyal destek ödemeleri merakla araştırılıyor. Peki hangi ödemeler 3 bin 38 TL oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan ödemeler internet üzerinden merakla araştırılıyor. Peki Nisan ayı ödemeleri başladı mı? Sorgulama nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O ÖDEMELER YAPILMAYA BAŞLANACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan SED ödemelerinin sorgulama işlemleri araştırılıyor. SED ödemelerinin yatıp yatmadığını sorgulama işlemleri e-Devlet sistemine giriş yaparak yapılabiliyor. SED ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için veriliyor. 

Nisan Ayı SED Ödemeleri

Bakım ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için sağlanan SED ödemeleri Nisan ayı için henüz hesaplara geçmesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı ancak sorgulama işlemleri e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra öğrenilebiliyor. İhtiyaç sahibi insanlardan devletin bakmakla yükümlü olduğu çocuklara ödenen SED ödemeleri eğitim, kurs faaliyetleri olan gençlere de ödenebiliyor. Aynı zamanda yaşanan hastalık, afet, kaza durumlarında da ihtiyaç sahibi insanlara SED ödemeleri yapılıyor. Başvuru yapıldıktan sonra Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında gelir tespit testleri yapılıyor ve başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar düzenli olarak SED ödemelerini alabiliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN