Halil Kumova kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Kumova'nın ölüm nedeni koronavirüs mü?

Halil Kumova kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Kumova'nın ölüm nedeni koronavirüs mü?

Türk sinemasının emektar oyuncularından Halil Kumova, Malatya'da çekimleri devam eden 'Zalo' isimli sinema filminin setinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sermiyan Midyat, oyuncu arkadaşının ölüm nedeninin 'olası koronavirüs (coronavirüs)' olarak kayıtlara geçtiğini söyledi. Sosyal medya kullanıcıları, 'Halil Kumova'nın ölüm nedeni'ni merak etti. 'Muhteşem Yüzyıl Kösem' dizisinde Şeyhülislam Esad Efendi rolüyle hafızalarda yer edinen deneyimli oyuncu, kariyerinde 100'den fazla dizi ve filmde rol almıştı. İşte, 'Halil Kumova hayatı'...

'Halil Kumova kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Halil Kumova neden öldü?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Oyuncu ve yönetmen Sermiyan Midyat'ın yeni filmi 'Zalo'nun çekimleri için Malatya'da bulunan Halil Kumova'nın vefatı, sevenlerini yasa boğdu. Ünlü oyuncunun ölüm raporuna 'olası corona virüsü (koronavirüs)' yazıldığı ortaya çıktı. Hastanede hayata döndürülmeye çalışılan usta oyuncu, 64 yaşında yaşamını yitirdi. Kariyerinde yüzlerce dizi, film ve tiyatro oyununda rol almıştı. İşte, 'Halil Kumova'nın ölüm nedeni'...

HALİL KUMOVA ÖLÜM NEDENİ KORONAVİRÜS MÜ?

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde çekimleri devam eden 'Zalo' adlı sinema filminde rol alan 64 yaşındaki deneyimli oyuncu Halil Kumova, setteyken aniden rahatsızlandı. Set görevlileri tarafından hemen Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kumova'nın kalbi durunca hemen müdahale edildi. Kalbi tekrar çalıştırılan ünlü oyuncu yoğun bakıma alındı ancak burada da tekrar kalbi durunda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk tetkiklerde zatürreye bağlı solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği belirlenen Kumova'dan, corona virüsü testi için örnek alındığı da öğrenildi.

Halil Kumova'nın film setinde vefatının ardından tüm ekibe koronavirüs testi yapıldı. Başrol oyuncularından Sermiyan Midyat test sonucunun negatif olduğunu açıkladı. Midyat, hayatını kabeden Halil Kumova'nın vefat nedeninin 'şiddetli zatürreye bağlı solunum yetmezliği ve kovid-19 olası vaka' şeklinde belgelendiğini söyleyerek sosyal medyadan "Bu sebeple tüm film ekibiyle birlikte şahsıma da yapılan covid-19 test sonucum negatif olarak çıkmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla" diye yazdı.

Usta oyuncu Kumova son olarak Necati Aslan'ın senaristi ve yönetmeni olduğu 'Zalo' adlı sinema filminin de rol aldı. Çekimlerine Malatya’nın Yeşilyurt ve Arapgir ilçelerinde başlanılan sinema filminde başrollerini Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Aslan, Belma Memati, Aslı Balcı, Ersel Sibil, Sanem Seyhan gibi ünlü isimler paylaşıyor. 1933'te dönemin Malatya Valisinin 3 kişi tarafından soyulmasını konu alan filmin çekimlerine ise Kumova’nın ölümü nedeniyle bir süre ara verildi.

HALİL KUMOVA KİMDİR?

23 Mart 1956'da Bursa'da dünyaya geldi. Uzun süre Bursa Devlet Tiyatrosunda sözleşmeli çalışan Halil Kumova, 2000 yılında İstanbul'a yerleşti. Bu tarihten itibaren film ve dizilerde oynayan Halil Kumova, kariyerinde 100'e yakın dizi ve filmde rol aldı.

HALİL KUMOVA KAÇ YAŞINDA?

1956 doğumlu olan oyuncu, 2020 yılı itibariyle 64 yaşındaydı.

HALİL KUMOVA DİZİLERİ VE FİLMLERİ

Payitaht Abdülhamid (2 Sezon, Mehmet Memduh Paşa, 2017)
Kalbimdeki Deniz (2. Sezon, Konuk oyuncu, 2017)
Aile İşi (Konuk oyuncu, 2016)
Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Şeyhülislâm Esad Efendi, 2015)
Asla Vazgeçmem (2. Sezon Adil Baba, 2015-2016)
Yunus Emre Aşkın Yolculuğu (İlyas Ata, 2015)
Hayat Benim (4. Sezon, İskender, 2016)
Not Defteri (Nusret, 2014)
Küçük Kıyamet (Baba, 2014)
Karagül (Sadık Ağa, 2013)
Galip Derviş (2. Sezon, Civan Çakırcalı, 2013)
Aşkın Bedeli (2., 3. Sezon, 2014-2015)
Adını Kalbime Yazdım (Süleyman Ağa, 2013)
Karadayı (3 Sezon, Deli Faruk'un Adamı, 2012-2014)
Umutsuz Ev Kadınları (2., 3. Sezon, 2012-2013)
Kırık Zeytin Dalı (Baba, TV Filmi 2010)
Aşk ve Ceza (2. Sezon, Ahmet Moran, 2011)
Ömre Bedel (Akif, 2009)
Geniş Aile (3. Sezon, Alemdar, 2011)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN