0850’li numaralar BTK engeline takıldı! 15 firmaya 51.5 milyon TL’lik ceza şoku! Gözünün yaşına bakmadı

0850’li numaralar BTK engeline takıldı! 15 firmaya 51.5 milyon TL’lik ceza şoku! Gözünün yaşına bakmadı

Vatandaşlar tarafından sık sık şikayet edilen 0850 numaralar BTK engeline takıldı. İstenmeyen aramalar ve usulsüz pazarlama yöntemlerine BTK dur dedi. Rahatsız edenlere 51.5 milyon TL ceza kesildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Günlük hayatta pek çok farklı numaradan çağrı almaktayız. Bu çağrıların bazıları ciddi anlamda rahatsız edici boyuta ulaşabiliyor. Özellikle pazarlama amaçlı gerçekleştirilen aramalar her geçen gün artış gösterirken vatandaşlar da durumdan oldukça şikayetçidir. 0850'li numaralar tarafından aranan kişiler şikayetlerini sık sık dile getirirken konuya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) el attı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


15 FİRMANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMADI


İstenmeyen çağrılar olarak bilinen ve kamuoyunu rahatsız edecek boyuta ulaşan satış ve pazarlama çağrıları BTK'nın gündeminde yer aldı. BTK yapılan çağrılar konusunda arabulucu ve acentelerin uyumunu araştırırken yasayı ihlal eden 15 işletmeye ceza kesilmesine karar verdi.

arama.jpg
Vatandaşların telefonlarına düşen 0850'li çağrılar rahatsızlık verirken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda kurallara uymayan 15 işletmeye 51,5 milyon TL'ye kadar idari para cezası verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN