10 ilde yeni konutlar nerelere yapılacak? Akıllardaki soru işaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı! 1 yıl içerisinde...

10 ilde yeni konutlar nerelere yapılacak? Akıllardaki soru işaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı! 1 yıl içerisinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta iki büyük depremin yerle bir ettiği 10 ilde toplu konut inşaatına ilişkin kabine toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mart ayı başında hemen 30 bin konutun yapımına başlayacağız. Hedefimiz bir yıl içinde deprem bölgesinin tamamının konut ihtiyacını karşılamak." diye konuştu. Erdoğan, yapılacak konutların fay hattı dışında olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, bugün AFAD'ın Ankara'da bulunan merkez binasında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı toplantının ana gündem maddesi Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi oldu. Erdoğan, depremin etkilediği 10 ilde Mart ayı başında konut inşaatına başlanacağını açıkladı. Erdoğan, "Depremde yıkılan ya da oturulamaz hale gelen evleri yeniden yaparak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki konut inşaatları hakkında şunları söyledi:

“TOKİ, ülke genelinde inşasını gerçekleştirdiği 1 milyon 180 bin konutun kalitesinden ve güvenliğinden büyük memnuniyet duyarak bu deprem sonrasında alnının akıyla ortaya çıkmış bir kuruluştur. Ülkemizin depremden güvenli kentsel dönüşümüne 3,3 milyon konut ile katkıda bulunduk. Milyonlarca insanın huzur içinde yaşayabilmesi için onları ev sahibi yaptık. Afette yıkılan tüm binaların yüzde 98'inin 1999 yılından önce inşa edilmiş olması inşaat ve test standartlarında kat ettiğimiz mesafeyi bize gösteriyor, ama aynı zamanda işi sıkıca tutmamız gerektiğini bizlere daha fazla hatırlatıyor. TOKİ ile birlikte ortak çalışma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesinden yeniden inşa edilecek konutlar hakkında çalışmalara başlamıştır.

10 ilde yeni konutlar nerelere yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtladı

“MART AYININ BAŞINDAN İTİBAREN 30 BİN KONUTUN İNŞAASINA BAŞLANACAK"

Kaybedecek bir dakikamız olmadığını bilerek, hasar tespiti tamamlanan her yerde hemen inşaata başlayacağız. Mevcut duruma göre Mart ayı başından itibaren 30.000 konut yapmaya başlayabiliriz. Fay hattından uzağa inşa edeceğimiz tüm evler, birkaç ay içinde kademeli olarak inşa edilmeye başlanacak. Hedefimiz, deprem bölgesi genelinde konut ihtiyacını karşılayacak güvenli ve kaliteli binaların inşaatını bir yıl içerisinde tamamlamaktır. Bu dönemde depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını çadır, konteyner ve prefabrik yapılar, yurtlar, otel odaları ve bu amaç ile tesisi edilmiş olan kamu pansiyonları, kısacası diğer illerde kiralık konutlar ile tüm imkanlarımız ile karşılamayı planlıyoruz. Lütfen deprem bölgesinde 1 yıl sabırlı olunuz. Yapılan analizlere göre yerinde canlandırılabilecek şeyler ve başka yerlere taşınması gereken şeyleri uygun alanlarda inşa etmek mümkün olacaktır."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN