20 nerenin plakası?

20 nerenin plakası?

Türkiye'de her şehrin kendisine özel bir plaka kodu bulunmaktadır ve bu kodlar, vatandaşlar tarafından sıkça merak edilmektedir. Özellikle 20 plakası hangi şehre ait sorusu, son zamanlarda sıklıkla gündeme gelmiştir. İşte, 20 plakalı ilimiz hakkında merak edilenler.

Ülkemizde plakaların bugünkü tarzı, ilk olarak 1962 yılında kullanılmaya başlanmıştır. O dönemde, il statüsünde olan 67 ilin isimleri alfabetik sıraya göre dizilmiş ve bu sıralamaya göre plaka kodları verilmiştir. 01'den 67'ye kadar olan plaka kodları, illeri alfabetik sırayla temsil ederken, 67 numara Zonguldak ili için ayrılmıştır. Daha sonraki yıllarda ise il statüsü kazanan yerlere 68'den 81'e kadar olan plaka kodları verilmiştir.

20 nerenin plakası? Vatandaşlar arasında sıkça sorulan sorulardan biri de, "20 nerenin plakası?"dır. 20 plakası Denizli iline aittir. Alfabetik sıralama kapsamında 15. sırada yer alan Denizli, 20 rakamıyla temsil edilmektedir. Hem merkez ilçe hem de diğer ilçeleri, bu plaka koduyla kayıtlı araçlara ev sahipliği yapmaktadır.

Denizli, tarih, kültür, ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bir şehir olmasıyla birlikte, 20 plakalı araçlar da şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir. Denizli'nin plakası hakkında merak edilenleri umarız bu haberimizde aydınlatabilmişizdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN