2023 Hac kurası ne zaman çekilecek?

2023 Hac kurası ne zaman çekilecek?

2023 yılında yapılacak olan Hac kuraları hakkında araştırmalar devam ediyor. Hac kura takvimi her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanmaktadır. Heyecan içerisinde beklenen kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. İşte 2023 Hac kura takvimi…

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce Müslüman her yıl Kabe'yi ziyaret ediyor. İslamın şartları arasında yer alan hac ibadeti Türkiye'de kura ile belirleniyor. Başvuru yapan vatandaşlar çekilen kura sonucunda isminin çıkmasıyla Hac görevini yerine getiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan kura çekilişlerinin 2023 yılında ne zaman yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 2023 Hac kura takvimi…

HAC KURA TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

2023 yılı hac kura takvimi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanmaktadır.2023 tarihinde kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Kura takvimi açıklandığında bizde haberimizde yer vereceğiz.

Hac Kura Tarihleri 2023

HAC HAKKINDA BİLGİLER

Kabe ile birlikte bazı kutsal yerleri ziyaret edilmesine Hac ibadeti adı verilir. Umre ise sadece Kabe'yi ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Hac ibadeti Kur'ân'da Hac Sûresi'nin 28. âyetinde Müslümanların çeşitli yararlar için Kutsal Ev'i ziyareti olarak tarif edilir.

Mikat; Hac ibadetine başlarken giyilen ve sonunda çıkarılan ihram giysilerinin Harem hudutlarını belirleyen yerlerine verilen isimdir. Hac ibadetinde Kabe ziyaret edilerek tavaf yapılır. Bununla birlikte Safa ve Merve arasında sa'y yapılarak Arafat'ta vakfeye çıkılır. Aynı zamanda Hac ibadetinin yerine getirilebilmesi için Mina'da şeytan taşlama ve kurban kesimi gerçekleştirilir.

Hac ibadetine icra şeklinde bakılarak farklı isimlerde verilmektedir. Temettü haccı, hac ve umrenin ayrı ayrı ihramlarla yapılmasını ifade eder. Umre yapılmayan Hac ibadetine ifrad haccı denir. Umre ile Haccın aynı ihramda yapılmasına ise kıran haccı adı verilir.

İslamiyette Hac kurban bayramına denk gelmektedir. Bu kapsamda 10 Zilhicce olarak bilinen süre içerisinde Hac ibadeti gerçekleştirilir. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar Kurban Bayramı'ndan üç gün önce Mekke'ye gitmektedir. Kurban bayramının bir gün öncesinde yani Arefe gününde Arafat'a gidilerek orada kalınması gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN