Mescid-i Haram'da tartışma yaratan görüntü: Elektrikli araçlarla dini vecibe

Müslümanlar için en kutsal sayılan Kabe'nin de içinde olduğu Mescid-i Haram bölgesinde Safa-Merve tepeleri arasında kalan alanın elektrikli araçlarla gidilmesi büyük tartışma konusu oldu. Yürüyerek yapılması gereken ibadetin, elektrikli araçlarla yapılması dini değerlerin aşağılandığı şeklinde yorumlara neden oldu.

İslam dünyası Suudi Arabistan'da Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram bölgesinden sosyal medyaya düşen görüntüleri konuşuyor. Tartışma konusu olan görüntülerde Safa ve Merve Tepeleri arasındaki yürüyüşün elektrikli araçlarla yapılması tepki çekti.

Hac ya da umre için tavaf yapıldıktan hemen sonra, Mescid-i Haram'ın doğu tarafında bulunan Safa ve Merve tepeleri arasında gidip gelinerek yapılan Sa'y eyleminde Safa tepesinden başlanır ve 4 kez gidilip 3 kez dönülür. Sosyal medyaya düşen görüntülerde ibadetini yapan insanların iki bölge arasında elektrikli araçlar kullandığı görülüyor. Mescid'i Haram bölgesinde kaydedilen görüntüler tepki çekti.

Elektrikli araçla ibadet yapanlar, dini değerlerin aşağılandığı yorumlarıyla karşılaştı. Söz konusu görüntülerle ilgili çok sayıda yorum yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir