21 kuru üzümü suda bekletip için! Peygamber efendimizin sünneti: Faydaları saymakla bitmiyor

21 kuru üzümü suda bekletip için! Peygamber efendimizin sünneti: Faydaları saymakla bitmiyor

21 kuru üzümü suda bekletip için! Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in sünneti! Faydaları ise saymakla bitmiyor...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in, kuru üzüm tüketimiyle ilgili rivayetleri, alternatif tıpta önemli bir yere sahiptir. Rivayetlere göre, her gün 21 adet kuru üzüm tüketmenin önemli hastalıklarla karşılaşmayı engellediği ifade ediliyor.

21 KURU ÜZÜM İLE SAĞLIĞINIZI KORUYUN

Kuru üzümün faydaları nelerdir? - Sağlık Haberleri

21 kuru üzümün karaciğer temizliği için etkili olduğu düşünülüyor. Bu kür, her gece yatmadan önce 21 adet kuru üzümü yıkayıp bir bardak suyun içine koyarak hazırlanır. Sabaha kadar bekletilir ve sabah aç karnına tüketilir. Bu uygulama, doğal antioksidan kaynağı olan kuru üzümün karaciğere olan olumlu etkilerinden yararlanmayı amaçlar.

Kuru üzüm, doğal vitamin ve mineral kaynağı olmasıyla önemlidir. Ayrıca kabızlığı önler, enerji verir, vücuda canlılık katar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp sağlığını destekleyerek damar tıkanıklığını azaltır ve kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Kuru üzüm suyunun karaciğer temizliği yanı sıra sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Bu su, mide ve bağırsakları temizler, sindirim sorunlarını önler ve vücudu zararlı hücrelere karşı korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN