29 nerenin plakası?

29 nerenin plakası?

Araç plakaları, araçların ön ve arka tamponlarına sabitlenen ve araçların ayrılmaz parçaları olarak kabul edilen taşıt plakalarıdır. Bu plakalar genellikle alüminyumdan imal edilen beyaz renkli levhalar üzerindeki harfler ve rakamlardan oluşur. Her aracın plakası benzersiz bir kombinasyondan oluşur ve aracın kayıt altına alınmasını ve sorumluluğunun kimde olduğunu belirtir.

29 nerenin plakası? Plakaların tarihçesi Fransa'da başlamış ve zamanla tüm dünyaya yayılmıştır. Bu sistem, günümüzde hala kullanılmaktadır. 29 plaka kodu Türkiye'de Gümüşhane iline aittir. Gümüşhane, Osmanlı İmparatorluğu döneminde önce Erzurum'a bağlı bir sancağın, daha sonra ise Trabzon'a bağlı bir sancak olarak varlığını sürdürmüştür. Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra 1925 yılında vilayet statüsüne yükseltilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN