3 resim sizi çılgına çevirecek! IQ'su 150 ve üzeri olanlar anında çözüyor: Bakanların gözleri kamaşıyor!

3 resim sizi çılgına çevirecek! IQ'su 150 ve üzeri olanlar anında çözüyor: Bakanların gözleri kamaşıyor!

Bu optik yanılsama testlerine yalnızca yüksek IQ'lu kişiler çözebilir

Çalışmalar, daha yüksek IQ'lu insanların optik illüzyon şekillerini çok daha kolay tanıyabildiklerini gösteriyor. Optik illüzyon sanatında kariyer yapan Lee Wagstaff da çalışmalarını yayınlayarak sosyal medya kullanıcılarına meydan okudu.

illizyon

Optik illüzyon testleri sosyal medyada sıklıkla paylaşılmaktadır. Son olarak, optik illüzyon sanatında kariyer yapmış bir ressam bugüne kadarki en inanılmaz çalışmalarından bazılarını paylaştı.

Lee Wagstaff, çalışmalarında kadın yüzünü desenlerin arasına gizleyerek dikkat çekiyor. Wagstaff'ın birçok eserinde gizli yüzleri tespit etmek çok zordur. Bazı kullanıcılar, optik illüzyonda yüz bulmaya çalışırken baş dönmesi bile bildirdiler.

İşte Wagstaff’ın çalışmalarından bazıları…

illizyon

illizyon

Wagstaff'ın araştırmasının sosyal medyada tartışmalı olmasının nedenlerinden biri de optik illüzyon testlerinin zekanın yordayıcısı olduğunun söylenmesi.

illizyon

illizyon

illizyon

Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan ve kullanıcılar arasında tartışmalara neden olan bir optik illüzyon testinin kişilik ve zeka ile ilgili olduğu tespit edildi ancak Current Biology tarafından yürütülen bir araştırma, testi IQ.pirinç tarlası ile de ilişkilendirdi. Araştırmalar, daha yüksek IQ'lu insanların optik illüzyonlarda şekilleri ve ayrıntıları görme olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN