46 kilo vermişti: Güllü'nün zayıflama sırrı meğer o tohummuş! Aktarlarda satılıyor, tüketmesi çok kolay

46 kilo vermişti: Güllü'nün zayıflama sırrı meğer o tohummuş! Aktarlarda satılıyor, tüketmesi çok kolay

Fazla kilolarından muzdarip olan Güllü, kilo vermesini sağlayan doğal besini açıkladı. 51 yaşındaki şarkıcı, 6 kilo vererek 50 kiloya kadar inmeyi başarmıştı. İşte, Güllü'nün zayıflama sırrı...

Şarkılarıyla milyonların gönlünde taht kuran şarkıcı Güllü, verdiği kilolarla dikkat çekti. Ünlü şarkıcının 46 kilo vererek 50 kiloya düşmesinin sırrı merak konusu oldu. 51 yaşında şarkıcı, mide küçültme ameliyatıyla 70 kilo vermişti fakat esas zayıflama sırrı bu değil.

ŞARKICI GÜLLÜ NASIL ZAYIFLADI?

Güllü, kilo verme sürecinde sağlıklı beslenmeye, ağırlıklı olarak protein ve yeşil sebze tüketmeye dikkat ettiğini belirterek yeşil çay ve tarçınlı su gibi toksinlerin atılmasına yardımcı olan içeceklerle de beslenmesini desteklediğini söyledi. Ayrıca kilo verme sürecinde şeker, beyaz un ve tuzu hayatından çıkardı.

Trafik kazası geçiren ve kazanın ardından 2 ay yatağa bağlı kalan ünlü şarkıcı, kilo vermeye karar vermesinde bu olayın etkili olduğunu söyledi. Kaza sonrasında kilo verme kararı alan Güllü, hedeflediği kiloya aç kalmadan ulaştı.

Kazadan önce 90 kilonun üzerine çıkan Güllü, dengeli beslenme sayesinde 50 kiloya kadar düştüğü süreçte diyetisyenden yardım aldığına dikkat çekti.

gullu-nasil-kilo-verdi-gullu-diyeti.jpg

KİNOA KİLO VERDİRİR Mİ?

Medyatava'da yer alan habere göre, kilo verme sürecinde beslenme düzenini tamamen değiştiren Güllü, beslenmesindeki en önemli etkenin ise kinoa olduğunu söyledi. Hem tok tutması, hem yüksek lif içermesi nedeniyle kinoa, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayan besinlerin başında geliyor.

KİNOA NASIL TÜKETİLİR?

Kinoayı yarım saat soğuk suda bekletin ve sonrasında iyice yıkayın. Çünkü acı tada sahip saponin maddesinden ayırmak için kinoayı dış kabuğundan ayırmak gerekir. Kinoayı haşlayıp salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Pilav gibi et ve sebze yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz.

Suda bekletip iyice yıkadığınız 1 kase kinoayı 2 bardak suda haşlayın. İyice kaynadığında altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve en az 5 dakika demlendirin.

Yapacağınız ekmek ve kek gibi ürünlerde kinoa unu kullanabilirsiniz. Böyle kinoa unu faydalarını alabilirsiniz.

Kinoanın yapraklarından elde edilen çayı da tüketebilir. Kinoa çayı faydaları da kinoanın kendisinin tüketilmesi gibidir. Ancak kinoa çayı da günde 2 fincandan daha fazla tüketilmemeli. Aksi halde sindirim sisteminizin dengesi değişebilir.

KİNOA GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Glisemik indeksi düşük olan kinoa, diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik hastalığı olanlar için de güvenli tüketilebilir. Çünkü kan şekerini hızlı yükseltmez. Ancak yine de kinoanın bir karbonhidrat olduğu unutulmamalı. Bu nedenle kilo verme diyeti uygulayan kişiler için kinoa tüketiminde miktarı doğru belirlemek gerekir.

Normal bir beslenme düzeninde günde 1 kasenin üzerine çıkılmamalı. Kilo verme diyeti yapan kişilerin de diyetisyen kontrolünde sınırlama getirmesi doğru olur. Paleo diyeti ve çölyak veya gluten intoleransı nedeniyle glutensiz diyet uygulayanlar için de kinoanın bir karbonhidrat olduğu unutulmamalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN