4A 4B 4C'liler başvuruları hazırlayın! Tek formülle emekli maaşınızı artırın!

4A 4B 4C'liler başvuruları hazırlayın! Tek formülle emekli maaşınızı artırın!

EYT yasasının kabul edilmesinin ardından, konuyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yapılan düzenlemeden yararlanarak haklarını alıp iş hayatına devam edenler ile haklarını almadan emekli olanların yıllık izinleri hakkında yeni bir açıklama yapıldı. SGK ise 3600 prim günü şartını yerine getirenlerin EYT'den emekli olabileceğini duyurdu. Bu konuda yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. İşte, 3600 gün emeklilik için gereken şartlar!

Geçtiğimiz aylarda kabul edilen EYT düzenlemesi, prim ve çalışma yılı şartlarını yerine getiren milyonlarca vatandaşın erken emeklilik hayallerini gerçeğe dönüştürdü. SSK'lı kadınların 20, erkeklerin ise 25 yıl çalışma süresi ile ilk sigorta tarihine göre 5000 ila 5975 prim gününü tamamlamaları gerekiyor. 3600 prim günüyle emeklilik hakkı kazanıp kazanılmadığı da merak edilen bir konu. Erken emeklilik şartları arasında yıllık izin detayı da var.

Eğer işyerinden tüm haklarınızı alarak, emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam ederseniz, işverenle yaptığınız yeni iş sözleşmesi kapsamında izin süreniz 14 gün olacaktır. Ancak, haklarınızı almadan emekli olup çalışmaya devam ederseniz, 22 yıllık çalışma sürenize bağlı olarak 26 gün izin hakkınız olacaktır. Yaşınız 50'nin üzerindeyse, yeni iş sözleşmenizde olsa bile izin süreniz 20 günden az olmayacaktır.

EYT destek paketi başvuruları için KGF destekli krediler Mart ayının sonunda başladı. Emekli olacak çalışanların kıdem tazminatı ödemeleri, kredi veren kuruluşlar tarafından doğrudan hesaplarına yatırılacaktır. Denizbank, Garanti, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası'na başvuru yapılabilmektedir. Ancak, düşük faizli kredi çıkması için henüz bir tarih verilmemiştir.

para

Askerlik borçlanması emekli maaşınızı etkileyebilir ve borçlanma yapılacak döneme göre farklılık gösterebilir. Tavandan borçlanma yapmak emekli aylığınızı daha çok artırabilir, ancak 2000 yılı sonrası yapılan borçlanmaların etkisi sınırlıdır. Prim tutarınıza bağlı olarak, askerlik borçlanması emekli aylığınızı 50 ila 120 TL arasında etkileyebilir ve kısmi borçlanma yapma imkanınız bulunmaktadır.

1998 yılında staj girişiniz olmasına rağmen, 8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK'lı olarak işe giriş yapmışsanız ve gerekli şartları sağlıyorsanız EYT'den yararlanma hakkınız bulunmaktadır. Ancak staj süresi EYT kapsamında sayılmadığı için, sadece staj dönemi prim gün sayınızın emeklilik hesabınıza katkısı olmayacaktır. Şimdilik bu konuda herhangi bir değişiklik öngörülmemektedir.

SSK'nın pandemi döneminde kısa çalışma primleri borçlanmasıyla ilgili olarak bir genelge yayınlaması gerekiyor. Ancak henüz bu genelge yayınlanmadı ve ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.

Bu yılın başında yapılan kanun değişikliği ile birlikte memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapıldı ve en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye yükseltildi. Ayrıca kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalılar için SGK'ya eksik bildirilen günleri tamamlama hakkı getirildi. Ancak uygulamanın nasıl olacağına dair SGK'nın henüz bir genelge yayınlamadığı görülüyor.

Bir diğer konu ise emeklilikle ilgili. 4/A sigortalısı olarak iş hayatına 1995 yılında başlayan bir kişi, son iş yerinde 7.400 gün 4/A prim ödedi. Bu kişi EYT için başvuruda bulunduğunda en son tabi olunan sigortalılık statüsüne göre emeklilik hakkı kazanacak. Eğer son yedi yılda en fazla 4/A statüsünde sigortalı olarak çalışılmışsa, 4/A'lı olarak emekli olunacak.

Bazı kaynaklarda 3600 prim günüyle kısmi emeklilik hakkı kazanmanın EYT için yeterli olduğu yanlış bilgi olarak yayılmış. Ancak EYT için şartlar farklıdır. Örneğin, SSK'lı kadınların 20 yıl, erkeklerin 25 yıl çalışmaları gerekiyor ve ilk sigortalılık tarihlerine göre 5000 ila 5975 prim günü tamamlamaları gerekiyor. Bağ-Kur'lu kadınlar için bu sayı 7.200, erkekler için 9.000'dir. Memurlar için de benzer şartlar geçerlidir. Bu şartları yerine getirenler, yaşa bakılmaksızın emekli olabilir.

EYT kapsamında olanlar arasında tarım işçileri de bulunuyor. 2925 sayılı kanuna tabi olarak ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesinde olan tarım işçileri, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme günü koşullarını yerine getirerek emekli olabilecekler.

para

1984 yılında yapılan bir düzenleme ile tarım işçilerine sosyal sigorta kapsamına girmek isteyenler için bir fırsat sunuldu. Bu düzenleme ile tarım işçileri, 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 prim günü şartlarını yerine getirdiklerinde, yaşlarına bağlı olarak emekli olma hakkına sahip oldular. Kadınlar için yaş şartı 40 ila 54, erkekler için ise 44 ila 58 olarak belirlendi. 2008 yılında yapılan sosyal güvenlik reformu ile tarım SSK uygulaması sonlandırıldı. Ancak, 2008 öncesinde tarım sigortası olanlar, belirli şartları yerine getirmeleri durumunda emeklilik haklarını koruyabildiler.

EYT düzenlemesi ile birlikte, 8 Eylül 1999 öncesi tarım sigortalısı olan kadın çalışanlar da emekli olabilecekler. 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim günü koşullarını yerine getiren kadın çalışanlar, yaş şartı olmaksızın EYT kapsamında emekli olabilecekler.

Kısmi emeklilik ise farklı bir konudur ve sadece tarım işçileri için geçerlidir. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılık tescili olan kadın çalışanlar, 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 prim günü ve 50 yaş; erkekler ise 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 prim günü ve 55 yaş şartlarını yerine getirdiklerinde kısmi emekli olabilirler.

Sonuç olarak, EYT düzenlemesi kapsamında yalnızca tarım işçileri emeklilik haklarından yararlanabileceklerdir. SGK'nın yayınladığı düzenlemede belirtilen şartları sağlayan tarım işçileri, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren emekli olabileceklerdir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN