65 yaş üstü dikkat! Ücretsiz toplu ulaşımda yeni kart detayı: Artık bu şekilde ulaşım da mümkün

65 yaş üstü dikkat! Ücretsiz toplu ulaşımda yeni kart detayı: Artık bu şekilde ulaşım da mümkün

Ücretsiz toplu taşıma hakkından faydalanan vatandaşlar için ücretsiz ulaşımda yeni kart detayı ortaya çıktı. Akıllara takılan ’65 yaş üstü vatandaş, ücretsiz toplu ulaşım hakkından faydalanmak için belediyelerin zorunlu kıldığı ücretsiz seyahat kartını çıkartmak zorunda mı?’ sorusunun yanıtı belli oldu…

65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanım haklarıyla ilgili tartışmalar gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz haftalarda Bursa’da yaşanan bir olayın sonucunda, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu ulaşımda bilinmeyen hakları da ortaya çıkmaya başladı.

Bursa’da yaşayan Nejdet Bekiroğlu (67), şehir dışından gelen 65 yaş üstü yakını için de ulaşım kartını okuttuğunda olanlar oldu. Şoför tarafından “aynı kartı 2 kişi için kullanamazsanız” uyarısını alan Bekiroğlu ardından otobüs biniş ücretinin 100 katı olan 650 TL ceza yedi. Hemen tüketici hakem heyetine başvuran Bekiroğlu’nun cezasının iptaline karar verildi.

65-yas-ustu-ucretsiz-ulasim-1.jpg

KART KULLANIMI ZORUNLU DEĞİL

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz ise, 65 yaş üzeri kişilerin toplu ulaşımı ücretsiz kullanma hakkı olduğunu belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan kararın ardından meclisten geçen ve kanun haline gelen uygulama ile vatandaşın 65 yaşında olduğunu gösteren kimliğiyle ücretsiz seyahat etme hakkının bulunduğunu aktaran Gürbüz, belediyelerin para kazanmak için kart çıkarttırdığının ve aslında bunun zorunlu olmadığının altını çizdi.

2014 yılında bakanlık tarafından alınan karara göre, 65 yaş üstünün sadece T.C kimlik kartlarıyla da otobüsleri ücretsiz kullanma hakkı var. Kart zorunluluğu tamamen belediye meclislerinin aldığı bir karar olup hukuka aykırıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (46)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
46 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN