7 buçuk yıla kadar hapsi istenen Mika Can Raun: Suçu kesinlikle kabul etmiyorum

7 buçuk yıla kadar hapsi istenen Mika Can Raun: Suçu kesinlikle kabul etmiyorum

100 lirayı klozete attığı anlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan fenomen Mika Can Raun ilk kez hâkim karşısına çıktı. 'Türk lirasına hakaret' gerekçesiyle 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Raun savunmasında, "Atatürk'ün hatırasına bir kastım yoktur. Suçu kesinlikle kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı. Mahkeme, sanığın adli kontrol şartının kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Türk lirasına hakaret ettiği iddiasıyla 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mika Can Raun (Mikail Can Kurnaz) ilk kez hakim karşısına çıktı.

Anadolu 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına sanık Mika Can Raun ve avukatı katıldı.

Raun, savunmasında bugüne kadar siyasi ve politik davranışı olmadığını, bu amaçla sosyal medyada paylaşım yapmadığını ve iddiaya konu olan olayın yanlış anlaşıldığını fark edince videoyu kaldırıp olaya ilişkin açıklama yaptığını ifade etti.

'SUÇU KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM'

Parayı tuvalete atmadığını savunan sanık Raun, "Atatürk'ün hatırasına bir kastım yoktur. Devletin egemenlik alametlerini aşağılamaya yönelik herhangi bir kastım da olmamıştır. Suçu kesinlikle kabul etmiyorum." dedi .

Sanık avukatı İbrahim Emir Köse, müvekkilin beraatini talep etti.

Mahkeme hakimi, sanık hakkında bulunan adli kontrol şartının kaldırılmasına hükmetti. Hakim, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, şüphelinin herkese açık olarak kullandığı sosyal medya hesabından 21 Ekim'de arkada fon müziği eşliğinde 100 liralık banknotu klozete attığı ve sifona bastığını gösteren bir video yayımladığı anlatılmıştı.

İddianamede, şüpheli Mika Can Raun'un "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar, "Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar olmak üzere toplamda 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN