Acemi zıt anlamlısı

Acemi zıt anlamlısı

Günlük konuşma dilinde ve pek çok alanda sıkça kullanılan "acemi" kelimesi, yeni başlayan veya bir işte deneyimi olmayan kişiler için kullanılan bir terimdir. Kelime, Türk dilinde geniş bir yer tutar ve sıkça karşılaşılan eş ve zıt anlamlı kelimeler arasında yer alır.

Acemi kelimesinin eş anlamlıları arasında "deneyimsiz, toy, bilgisiz, amatör, müptedi" gibi kelimeler bulunur. Bu kelimeler, acemi kelimesinin yerine kullanılabilir ve benzer anlamlar taşır. Acemi kelimesi Arapça kökenlidir ve "Arapça bilmeyen, yabani" anlamına gelir.

ANLAMI VE KULLANIMI

Türk Dil Kurumu'na göre acemi kelimesi, bir işe yabancı olmak, işi becerememek, eli alışamamak anlamına gelir. İşinde veya mesleğinde yeni olan kişiyi ifade eder. Bir yere veya bir şeye yabancı olan kişiyi temsil eder.

ZIT ANLAMLISI

Acemi zıt anlamlısı nedir? Acemi kelimesinin zıt anlamlısı ise "usta, ehil, uzman, erbap" gibi kelimelerdir. Bu kelimeler, işinde deneyimli ve yetenekli kişileri ifade eder. Acemi kelimesi ile bu kelimeler tam zıt anlamlara sahiptir.

CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

Örnek cümlelerde, acemi kelimesi genellikle yeni başlayan veya deneyimsiz kişiler için kullanılır. Örneğin, "Saz çalmada acemi ama sesi iyi" cümlesinde olduğu gibi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN