Ağız gargarasını saçınıza dökün sonucuna hayran kalın! Bu basit sırrı kimse bilmiyor

Ağız gargarasını saçınıza dökün sonucuna hayran kalın! Bu basit sırrı kimse bilmiyor

Saçınız çabuk kırılıp bakımsız bir hale geliyorsa bu tarif tam size göre. Soğuk havalarda duş almak hem saçı hem de saç derisini yıpratır. Saçın yıpranmasıyla kepek oluşumu artar ve istenmeyen bir görüntü oluşur. Özellikle kadınların rahatsız olduğu bu durumdan kurtulmanın yolu çok basit. Ağız gargarası ile kırılmış ve kepekli saçlardan anında kurtulun. Bu basit yöntem ile istediğiniz görünüme kavuşun. İşte ağız gargarasının saçlara olan inanılmaz etkisi...

Kepek ve kırılmış saçlar son dönemde birçok kişinin şikayetçi olduğu bir konu. Kötü bir görüntüye sebep olan kepek, aynı zamanda kaşıntı ve yıpranmaya neden olur. Bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Kuaforlerin kullandığı bu basit yöntem ile hem kepek derdinden hem de yıpranmış saçlardan kurtulacaksınız. Tek malzeme ile saçınızda mucizeler yaratın. İşte saçını kepekten kurtaracak o doğal yöntem...

KIRILMIŞ VE KEPEKLİ SAÇLARA VEDA EDİN

Kışın saç bakımı oldukça zorlaşır. Soğuk havalarla birlikte saçta kepek oluşumu ve kırılmalar artar. Deride kaşıntı başlar ve bu çekilmez bir hale gelir. Özellikle kadınlarda görülen bu hastalıklar kolay kolay geçmez. Ancak size vereceğimiz basit yöntem ile hayatınız daha da kolaylaşacak. Tek malzeme ile saçınız istediğiniz görünüme kavuşacak. Hazırsanız kağıt kaleminizi alın ve notlarınızı tutmaya başlayın!

AĞIZ GARGARASI KÜRÜ

Ağız gargarası genelde ağız bakımında kullanılan bir ürün. Ancak saça olan etkisini görünce şaşıp kalacaksınız. Bu yöntem ile saçınız parlak ve canlı bir hale gelecek. İlk olarak saçınızı normal bir şampuanla yıkayın. Ardından yarım ölçek gargarayı seyreltmek için alabildiğine kadar su kullanın. Bu karışımla saçınıza 2 dakika masaj yapın ve durulayın. Bu yöntem sık sık kullanabileceğiniz bir yöntem değil. O nedenle tek seferlik bir kür olarak düşünün.

lmgfgfgf.jpg

SAÇTA NASIL KEPEK OLUŞUR?

Peki kepek oluşumu neden olur? Kepek dış görünüş kadar sağlık açısından da oldukça sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Kepekli saçlarda ortaya çıkan sorunlar:

  • Dökülme
  • Kaşınma
  • Deride kızarıklık
  • Saçların incelmesi

Bu problemler karşısında piyasada satılan kepek şampuanları yetersiz olabilir. Bu gibi durumlarda bir dermatoloğa gitmeniz faydalı olacaktır. Daha sonra kimyasallar yerine evde hazırlayabileceğiniz doğal karışımlarla çözüm arayabilirsiniz

kmgfgf-55.jpg

DOĞAL YÖNTEMLERLE KEPEKTEN KURTULUN

Kepek derdinden komple kurtulmak istiyorsanız bu doğal yöntemleri de deneyebilirsiniz. İşte kepek oluşumunu engelleyen basit kür tarifleri;

SİRKE

Saçlarınızı şampuanlamadan önce 2 kaşık sirkeyi dilerseniz spreyli bir şişe yardımıyla saçlarınıza masaj yapar gibi sürün. Saçlarınıza masaj yaparak beklediğiniz 10 dakikanın ardından durulayarak daha sonra şampuanlayabilirsiniz.

Sirke ile yapılabilecek bir diğer yöntem de şampuanın ardından 2 bardak soğuk suya 1 fincan elma sirkesi ekleyerek durulama suyu yapmanızdır.

ASPİRİN

Saçlarınızın sıklığına göre 2-3 aspirini ezerek toz haline getirin. Kullandığınız şampuanın içine ekleyin. Şampuanladığınız saçınızı 3-4 dakika kadar bu şekilde bekletin ve sonrasında durulayın.

TUZ

Tuzun mevcut kepeği dökücü bir etkisi vardır. Saçınızı yıkamadan önce sofra tuzunu saçınıza döküp biraz masaj yaparsanız kafanızdaki kepeklerin dökülmesine imkan sağlayacaktır.

KARBONAT VEYA KABARTMA TOZU

Karbonat ya da kabartma tozu kepek için en yaygın bilinen çözümlerden biri olarak göze çarpıyor. Öncelikle saçlarınızı ıslatın ve bir paket veya bir avuç kabartma tozunu saç derinize dökün ve iyice ovalayın. Sonrasında saçınızı durulayın. Bunu saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kez uygulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus bu yöntemi uyguladığınızda saçlarınızı yıkarken şampuan kullanmamanız gerektiğidir. İlk olarak saçlarınızda kuruluk göreceksiniz. Sonrasında saçlarınız doğal bir yağ üretecektir ve yumuşaklığını yeniden geri kazanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN