Ailesi ‘yetkililerin hatası’ diyor: Öldükten üç yıl sonra fark edildi

Ailesi ‘yetkililerin hatası’ diyor: Öldükten üç yıl sonra fark edildi

Psikolojik rahatsızlıkları olduğu bildirilen İngiliz kadının cesedi, hayatını kaybetmesinden üç yıl sonra evinde bulundu. Skandal olayda kadının ailesi yetkilileri suçlarken, ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen harekete geçilmemesi insanları şaşırttı.

38 yaşındaki Laura Winham'ın cesedi Başkent Londra’ya yakın Surrey’de bulunan bir apartman dairesinde, ölümünün üzerinden üç yıl geçmesinin ardından bulundu.

‘MUMYALANMIŞ HALDE BULUNDU’

Şizofren olduğu söylenen Laura Winham, kendisine bakmakta zorlanıyordu ve ailesinden uzaklaşmıştı. 2021'de polis ve akrabaları tarafından Surrey'deki evinde "mumyalanmış, neredeyse sadece iskeleti kalmış bir halde" bulundu.

Ailesi, Winham'ın ölümünden önceki yıllarda sağlığının bozulduğuna dair açık işaretler üzerine bakım hizmetlerinin harekete geçmekte başarısız olmakla kalmayıp, rutin kontroller yapmayı ihmal ettiğini söyledi.

‘ÖLÜME TERK EDİLDİ’

Winham'ın kız kardeşi Nicky, sosyal hizmetleri, akıl sağlığı hizmetlerini ve Laura'nın ev sahiplerini, onun içinde bulunduğu kötü duruma ilişkin birden fazla işareti "görmezden gelmekle" suçlayarak “Laura ile temas halinde olan ve ona karşı görevi olan herkes onu unuttu. O ölüme terk edildi” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN