Altın fiyatlarında bu ilk kez oluyor! Kuyumcular bile şaştı kaldı: Altın almak isteyenlere kritik tarih!

Altın fiyatlarında bu ilk kez oluyor! Kuyumcular bile şaştı kaldı: Altın almak isteyenlere kritik tarih!

Son zamanlar da altında yaşanan hareketlilik yatırımcının kafasını karıştırdı. Yatırımcılar altın konusunda ne yapacaklarını şaşırdılar. Altının son durumu ile ilgili son dakika bilgileri haberimizde. İşte detaylar…

Altın ülkemizde yatımcıların en gözde yatırım araçlarından birisi. Altın piyasasındaki dalgalanmalar yatırım yapacak olanları şaşırtıyor. İşte altın piyasasındaki sıcak gelişmeler. Detaylar haberimizde…

altın

ALTIN FİYATLARI TERS DÜZ ETTİ! ALTIN FİYATLARINDA İLK KEZ OLDU! KUYUMCULAR BİLE NE OLDUĞUNU ANLAMADI! ALTIN ALMAK VE SATMAK İÇİN O TARİH...

Altın fiyatları son dönemde ABD'nin iflas kararı ve Fed'in güvercin faiz kararı nedeniyle yükselmeye başladı. Bu haberimizde, altın fiyatı anketinin sonucuna bağlı olarak altın fiyatının ne zaman yükselebileceğini veya düşebileceğini ve yatırımcıların ne yapması gerektiğini açıklamaktadır.

İnsanlık tarihi boyunca altın her zaman değerli bir metal olarak görülmüştür. Altın sadece ödeme aracı olarak değil, mücevher yapımında da kullanılıyor. Altın uzun zamandır ekonomik kriz zamanlarında güvenli bir sığınak olarak kabul ediliyor. Altının fiyatı arz ve talebe göre dalgalanıyor. Son dönemde dünya genelinde yaşanan ekonomik belirsizlik ve bankacılık krizleri altın fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirdi. Bu nedenle milyonlarca kişi altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki altın fiyatları gerçekten yükselmeye devam edecek mi?

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatları son dönemde ABD'nin iflas kararı ve Fed'in güvercin faiz kararları nedeniyle yükselmeye başladı. Banka başarısızlıkları yatırımcı güvenini sarstı ve onları altına dönmeye sevk etti. Bu arada, Merkez Bankası'nın faiz kararı, piyasada dalgalanmaya yol açarak yatırımcıları altına yöneltti.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatındaki rallinin devam edip etmeyeceği yatırımcıların en merak ettiği konu. Altın fiyatının neden yükseldiğine baktığımızda, banka iflası gibi bir şey tekrar olursa altın fiyatının tekrar yükselmesini bekleyebiliriz. Fed politikasındaki değişiklikler ve küresel ekonomideki gelişmeler de altın fiyatlarını etkileyebiliyor.

YATIRIMCILAR NE YAPMALI?

Yükselen altın fiyatları yatırımcıları altına yöneltti. Ancak yatırımcılar altın yatırımı yaparken dikkatli olmalıdır. Yükselen altın fiyatları riski artırıyor.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN NEDENLERİ

Altın fiyatlarındaki artışın en önemli nedeni küresel ekonomideki belirsizliktir. Özellikle bankacılık sektöründe iflas kararları altına olan güveni ve altına olan talebi artırdı.

Ayrıca, ABD bankalarının iflas kararları ve ardından Fed'in güvercin faiz kararları altına olan güveni tazeledi. Güvenli Liman gömleğine geri dönen Altın, rekordan rekora koştu. Altın bu hafta 2000$'a ulaşarak 11 ayın rekorunu kırdı. Altının gramı da 1200 TL'yi geçti.

UZMANLARIN TAHMİNLERİ

Uzmanlar, altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bazı uzmanlar altının fiyatının yakın gelecekte düşebileceğini söylerken, diğerleri daha da yükselebileceğini tahmin ediyor.

Örneğin, Goldman Sachs emtia stratejisti Jeffrey Currie, altın fiyatının yakın vadede düşebileceğini tahmin ediyor. Currie, altın fiyatlarındaki artışın ana nedeni olan zayıflayan ABD dolarının sona ermek üzere olabileceğini ve bunun altın fiyatını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Ancak diğer uzmanlar, altın fiyatlarının yükselmeye devam edebileceğini düşünüyor. Örneğin, Morgan Stanley Kıdemli Emtia Stratejisti Susan Milling- Stanley, altın fiyatlarının 2023 yılına kadar ons başına 2.000 dolar civarında seyredeceğini tahmin ediyor.

ALTIN FİYATLARINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER

Altın fiyatını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Birincisi, ABD dolarının oynaklığı. Altın fiyatları genellikle ABD doları düştüğünde yükselir. Ayrıca dünya çapında yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizlikler de altın fiyatlarını etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

GRAM ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Alış fiyatı: 1.223,33 Türk Lirası

Satış fiyatı: 1.244,80 Türk Lirası

ÇEYREK ALTIN BUGÜN TL?

Çeyrek altın yeni alış fiyatı: 2,004 Türk Lirası

Çeyrek altın yeni alış fiyatı: 2033 Türk Lirası

Çeyrek altın eski alış fiyatı: 1.974 Türk Lirası

Çeyrek altın eski alış fiyatı: 2023 Türk Lirası

YARIM ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Yarım altın yeni alış fiyatı: 4009 Türk Lirası

Yarım altın yeni satış fiyatı: 4066 Türk Lirası

Yarım altın eski alış fiyatı: 3.947 Türk Lirası

Yarım altın eski satış fiyatı: 4035 Türk Lirası

TAM ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Tam altın yeni alış fiyatı:7993 Türk Lirası

Tam altın yeni satış fiyatı: 8101 Türk Lirası

Tam altın eski alış fiyatı: 7895 Türk Lirası

Tam altın eski satış fiyatı: 8064 Türk Lirası

ATA ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Ata altın yeni alış fiyatı: 8.178 Türk Lirası

Ata altın yeni satış fiyatı: 8.309 Türk Lirası

Ata altın eski alış fiyatı: 8.165 Türk Lirası

Ata altın eski satış fiyatı: 8.299 Türk Lirası

ATABEŞLİ ALTIN BUGÜN KAÇ TL?

Ata beşli altın alış yeni fiyatı: 40,827 Türk Lirası

Ata beşli altın satış yeni fiyatı: 41.414 Türk Lirası

Ata beşli altın eski alış fiyatı: 40,704 Türk Lirası

Ata beşli altın eski satış fiyatı: 41,292 Türk Lirası

GREMSE ALTIN BUGÜN KAÇ TL?

Gremse yeni altın alış fiyatı: 19.993 Türk Lirası

Gremse yeni altın satış fiyatı: 20,298 Türk Lirası

Gremse eski altın alış fiyatı: 19.844 Türk Lirası

Gremse eski altın satış fiyatı: 20,174 Türk Lirası

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN