Altın kahini İslam Memiş 2023'ün bombasını patlattı! Parası olan ondan alsın diyerek duyurdu: Bu yıl en çok o konuşulacak!

Altın kahini İslam Memiş 2023'ün bombasını patlattı! Parası olan ondan alsın diyerek duyurdu: Bu yıl en çok o konuşulacak!

Altın piyasasındaki hareketlilik devam ederken uzmanların uyarıları da hız kazandı. Peki İslam Memiş altın ile ilgili neler söyledi? Tahminleri neler? Tüm detaylar haberimizde.

Altın yatırımcısı yaşanan rekor yükselişler sonrasında altın uzmanlarının açıklamalarını daha yakından takip etmeye başladı. Peki İslam Memiş yükseliş ile ilgili neler söylüyor? Altın yükselişi devam edecek mi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSLAM MEMİŞ UYARDI

Geçtiğimiz hafta altın piyasasında yaşanan rekor yükselişler sonrasında yatırımcılar uzmanların uyarılarını merakla araştırmaya başladı. İslam Memiş altın piyasası ile ilgili şu yorumları yaptı; 'Geçtiğimiz hafta altında rekor seviyesi gözlendi. Serbest piyasada 1253 TL olan gram altın ekranda 1230 TL seviyelerini aştı. Ben bu sene rekor kelimesini daha çok kullanacağımızı düşünüyorum. Orta ve uzun vade altın yatırımcısı daha çok kazanmaya devam edecek. Özellikle 1200 TL psikolojik direnç seviyesinin kırılması yükselişin de önünü açtı. Amerika bankalarının iflas haberleri son iki haftadır bankacılık krizlerinin başka bankalara da yansıyabileceğini gösterdi.

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş

Bu belirsizlikler içinde altın fiyatları da artış gösteriyor. Geçtiğimiz sene altın baskılanıyordu. Bu sene biraz daha serbest ve FED ve diğerlerinin kenara çekilmesiyle altın daha fazla güç toplamaya başlayacak. ONS altının 2000 dolar seviyesinin üstünde 2350 dolar seviyelerine yükselebilir. Serbest piyasada gram altın 1450 TL ve 1550 TL seviyelerine yükselebiliyor. Gram altın hem ONS altından hem dolar kurundan etkileniyor. 2023 senesinin ikinci yarısından itibaren destek alınabilir. İki haftadır yaşanan yükselişler sebebiyle insanlar altınlarını bozdurmayı da düşünüyor. Geri çekilmeler olabilir, ONS Altın 1960, 1917 seviyelerinde kalabilir. 2009 dolar seviyesinin çok sağlıksız ve hızlı bir yükseliş olduğunu düşünüyorum. Bu düzeltilebilir. Gram altında 1220-1200 ya da altı seviyeler gözlenebilir. Acele etmemek gerekiyor. Önümüzdeki hafta altın almak için yeni bir fırsat haftası olabilir. Altını olanların bana göre hemen satmaması gerekiyor çünkü alım satım makas aralığı diye bir şey var. Makas aralığı kısa vadede al sat yapılmasıyla oluyor. Kısa vadede geri çekilme olabilir ama yaz ayından itibaren yeni rekorlar konuşulacak. FED kararı 25 puanlık artırım ile bu seneyi bitirebilir. Ancak ben bu piyasayı FED kararlarının belirlediğini düşünmüyorum. O yüzden altın da yükseliş devam edebilir.'

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN