Araba almak isteyenlere kötü haber! 500 bin TL'nin altında sadece bu modeller kaldı: Sıfır araç fiyatları uçuşa geçti!

Araba almak isteyenlere kötü haber! 500 bin TL'nin altında sadece bu modeller kaldı: Sıfır araç fiyatları uçuşa geçti!

Son dönemlerde araba piyasasında yaşanan hareketlilik araç sahibi olmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Peki sıfır araç fiyatları ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Sıfır araç sahibi olmak isteyen insanlar hayallerini rafa kaldırmak zorunda kaldı. Sıfır araç fiyatları öyle bir yükseldi ki 500 bin TL altında sadece bu modeller kaldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SIFIR ARAÇ FİYATLARINDA BÜYÜK ZAM

Son dönemlerde araç piyasalarında yüksek zamlar devam ederken insanlar sıfır araç bulmakta da epey zorlanıyor. Sıfır araç bulan insan ise fiyatlardan dolayı araç alamıyor. Nisan ayı itibariyle sıfır araçlara gelen zamlar sonrasında 500 bin TL altında neredeyse sıfır araç kalmadı. Nisan ayı itibariyle güncel olarak en uygun sıfır araba modeli elektrikli Citroen Ami araç oldu. En ucuz araba ise Hyundai i10 model. Nisan ayında 54 bin TL ile 424 bin TL arasında fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ülkede en uygun sıfır araç fiyatları ve modelleri şu şekilde;

Sıfır Araç Piyasası Yükselişte

-Citroen Ami model 245 bin 900 TL

-Hyundai i10 model 424 bin TL

-Fiat Egea Sedan model 439 bin 900 TL

-Fiat Egea Hatchbak model 505 bin 900 TL

-Renault Taliant model 509 bin 900 TL

-Fiat Egea Cross model 515 bin 900 TL

-Renault Clio 520 bin TL

-Hyundai i20 model 525 bin TL

-Kia Picanto model 545 bin TL

-Dacia Sandero Stepway model 553 bin TL'den alıcı buluyor.

Sıfır araç modellerinde yaşanan artışın en büyük sebebi döviz kurunda TL'nin değer kaybetmesi olarak yorumlanıyor. Sıfır araç modellerinde yaşanan yükselişin ikinci el araçlara da etki etmesi bekleniyor. Sıfır araç bulmakta zorlanan vatandaşlar mecburen ikinci el piyasasına yöneldikleri için talep artışıyla birlikte fiyatların artacağı da konuşuluyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN