Arabanızın camına patates sürün mucizeye tanık olun! Bu basit ve denenmiş yöntemin bağımlısı olacaksınız

Arabanızın camına patates sürün mucizeye tanık olun! Bu basit ve denenmiş yöntemin bağımlısı olacaksınız

Mutfağımızın başlıca sebzelerinden biri olan patatesin; haşlamasını, kızartmasını, kavurmasını her şeklini şüphesiz çok seviyoruz. Bu kadar çok sevilen ve genellikle her evde bulunabilen patatesin aslında yemek dışında da çok farklı alanda da kullanılabileceğini biliyor muydunuz?

Dünyanın birçok noktasında bulunan patates, fırınlanmış, kızartılmış ya da püre halinde tüketilebilmektedir. Patates, dördüncü en büyük gıda ürünü olarak biliniyor. İçeriğindeki besin değerlerinden dolayı sağlığa birçok faydası bulunur. Patates tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sevilerek tüketilen bir besin fakat, bugün sizinle öyle bir faydasını paylaşacağız ki bu yöntemi tanıdığınız herkese anlatacaksınız.

Arabanızın camları sürekli buğulanıyor mu? Nem gidericileri unutun; aracınızın camlarının şık ve temiz görünmesini sağlamak için ihtiyacınız olan tek şey basit bir patates. Böylece mümkün olan en kısa sürede temiz, buğulanmayan camlarla yola çıkabilirsiniz.

ARABANIZIN CAMINA PATATES SÜRÜN MUCİZEYE TANIK OLUN! BU BASİT VE DENENMİŞ YÖNTEMİN BAĞIMLISI OLACAKSINIZ

maxresdefault-1-001.jpg

1. Çiğ bir patatesi ortadan ikiye kesin: Temiz bir patates kullandığınızdan emin olun, patatesiniz toprakla kaplıysa önce yıkayın.

2. Patatesin kesik tarafını cama sürtün: Arabanızın tüm camını patatesin kesik kısmı ile silin. Bu, onu temizleyecek ve pencerede yoğuşmanın oluşmasını önleyecek bir katman bırakacaktır. Nişasta çizgilerinin oluştuğunu fark ederseniz, bunları silin. İz bırakmamak için daha hızlı silmeniz gerekebilir. Patatesin yarısından da kirli dilimler veya kısımlar kesip temiz kısımla devam edebilirsiniz.

3. Pencereyi dokunmadan kurumaya bırakın: Patates suyu temiz kurumalı ve camlar buğulanmamalıdır. Patatesin içindeki nişasta, cam ile hava arasında bir bariyer görevi görür. Patates filmi kururken ona dokunmayın yoksa camı kirleten parmak izleri bırakırsınız.

GÖZLÜKLERİNİZİN BUĞULANMASINA PATATESLE SON VERİN

Gözlük takarsanız, buğulandığında ne kadar sinir bozucu olduğunu bilirsiniz. Özellikle yüz maskesi takarken, bu genellikle böyledir. Neyse ki, kaçınmak kolaydır. Lenslerinizin iç kısmına bir çiğ patates sürün. Patateslerin içindeki nişasta bardaklarınızın buğulanmasını engeller.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN