Armağan Çağlayan kiraz fiyatını görünce sosyal medyadan böyle tepki gösterdi: Ecevit döneminde karne ile...

Armağan Çağlayan kiraz fiyatını görünce sosyal medyadan böyle tepki gösterdi: Ecevit döneminde karne ile...

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Armağan Çağlayan, artan fiyatlar karşısında da sessiz kalmıyor. Son olarak kiraz fiyatlarındaki artışı ele alan Çağlayan, resmen ateş püskürdü. İşte, Armağan Çağlayan’ın tepkisi…

YouTube’da yaptığı programla sosyal medyanın gündeminden düşmeyen Armağan Çağlayan, şimdi de kiraz fiyatlarına gösterdiği tepkiyle gündemde.

Daha önce döner fiyatlarına tepkisini gösteren Çağlayan, "Masalarda fiyat listesi zorunlu hale gelince, insanın iştahı kaçıyor! 2 porsiyon iskender döner ve 2 meşrubat için 1000 TL! Artık Davos'a gitmeyi düşünmüyorum!" demişti.

“NEREDEN NEREYE”

Şimdi ise kiraz fiyatlarını ele alan Çağlayan, “Genç nesil bilmez” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ecevit döneminde kirazlar karne ile dağıtılırdı! Demirel geldi karne kaldırıldı ve bu sefer de 1 kg kiraz için saatlerce kuyrukta beklerdik. Hey gidi! Nereden nereye!!!"

armagan-caglayanr.png

KARNEYLE KİRAZ DAĞITILMA DÖNEMİ YAŞANDI MI?

Ecevit döneminde kirazlar genelde karne sistemi ile dağıtılıyordu. Bu sistemde, vatandaşlar belirli miktarda kiraz alabilmek için devletin verdiği karne ya da kuponları kullanırdı. Bu karne ya da kuponlar, belirli bir periyotta ya da belirli bir miktarda kiraz alımına izin verirdi.

Bu yöntem kiraz gibi meyve ve sebzelerin eşit dağıtılmasını ve herkesin eşit şekilde faydalanmasını sağlamak için tercih edilirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN