Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Haşlanmış yumurtanın çatlamasını önlemek meğer bu yöntemle çok basitmiş

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Haşlanmış yumurtanın çatlamasını önlemek meğer bu yöntemle çok basitmiş

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan haşlanmış yumurtanın kabuğunun pişerken çatlaması pek çok kişinin karşılaştığı sorunlardan. Sinir bozucu olan bu durumdan kurtulmak ise sandığınızdan çok daha kolay. Şimdi sizinle paylaşacağımız bu yöntemlerle yumurtalarınız asla çatlamayacak.

Kahvaltıların baş tacı olan yumurta menemen, omlet, haşlanmış gibi pek çok şekilde tüketiliyor. Sağlımız için oldukça faydalı olan yumurta yüksek oranda protein barındırıyor. Yumurtanın en sık tüketilen formu ise haşlanmış halidir.

tyusdgg.jpg

Yumurta haşlamak, basit bir eylem gibi görünse de bazı püf noktaları bilmeniz gerekir. Haşlanmış yumurta yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri de yumurta kabuğunun çatlamasıdır. Yumurtanın tadını etkilediğinden kaçınılması gereken bir sorundur.

ÇATLAMASINI ÖNLEYEN YÖNTEM

Yumurtaların pişirme işlemi sırasında çatlamasını önlemek için birkaç farklı yöntem bulunmakta. İlk olarak yumurtaları pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini sağlamak oldukça önemli. Pişirmeden önce yumurtaların oda sıcaklığında yaklaşık 10-15 dakika bekletmeye özen gösterin.

yumgff.jpg

Bir diğer yöntem ise kaynatmadan önce yumurta kabuğunu bir iğne ile delmektir. Bu şekilde yumurtanın içindeki basınç azalarak çatlama riski azalır. Ayrıca suya biraz sirke veya tuz eklemek de yumurta kabuğunun çatlamasını önlemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN