Asgari ücrete zam fırtınası vites artırdı! Emekli zammı perçinledi: Asgari ücret için kulislerden sızan o rakam!

Asgari ücrete zam fırtınası vites artırdı! Emekli zammı perçinledi: Asgari ücret için kulislerden sızan o rakam!

Emekli vatandaşlar maaş araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Peki emekli maaşları ne kadar oldu? Emekli ikramiyeleri arttı mı? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli maaşlarına yapılacak yeni iyileştirme sonrası emekli vatandaşların ara zamlar ile ilgili araştırmaları da hız kazandı. Peki emekli ikramiyeleri de bu sene artacak mı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HABER

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu duyurdu. Yapılan iyileştirme sonrasında emekli maaşlarına 2 bin TL zam yapılmış oldu. Aralık ayında asgari ücret ise 8 bin 500 TL olmuştu. Ara zam konusundan çekinmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı vatandaşın mağdur olduğunu hissetmeleri durumunda tekrar bir zam yapılabileceğini belirtmişti. 

emekli Maaşları ve İkramiyeler

Güncel olarak emekli maaşlarına yapılan iyileştirme sonrasında asgari ücretli vatandaş da merakla maaşlara yapılacak zamları araştırmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin deprem bölgesindeki illeri kapsaması şeklinde asgari ücret ile ilgili bir çalışma yapıldığını duyurdu. Bu açıklamaların yanında iddialara göre asgari ücret 14 Mayıs seçiminden önce 10 bin TL'ye ve daha üstüne yükselebilecek. Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye alacak vatandaşların ikramiye ödemeleri Şubat ayındaki enflasyon oranı olan yüzde 55.18 orana göre 1.750 TL'ye çıkacak ve toplam 3 bin 500 TL ikramiye alma şansı olacak. Ramazan Bayramı'nın bu sene 21 Nisan tarihinde başlamasından dolayı bayramdan bir hafta önce emekli vatandaşların hesaplarına yatması bekleniyor. Emekli vatandaşlar 1.100 TL olarak toplam 2 bin 200 TL ödeme alıyor. Emekli vatandaşlar ve uzmanlar bu miktarların yetersiz olduğunu ve emekli bayram ikramiyelerinin en düşük emekli maaşı olan 5 bin 500 TL seviyesine çıkması gerektiğini söylüyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN